Vreme darivanja: Sjajni načini da iznenadite najmilije

poklon-ukras

Darivanje i gledanje reakcije bliske osobe najlepši je deo praznika. Kada dođe vreme za darove, svi se uglavnom fokusiramo na izbor poklona. No tako se neretko događa da potpuno zaboravimo na nešto još važnije: način na koji poklanjamo.

Možda ste tradicionalista koji voli da upakuje poklon i uruči ga lično ili praktični tip što ne mari za ukrasne kutije i mašne? Zašto ove godine ne biste predali poklon na drugačiji, kreativniji način? Karte za putovanje sakrivene u knjizi, dragocen nakit u fioci sa kuhinjskim priborom? Evo kako da dodate element iznenađenja i pokrenete nezaboravnu prazničnu čaroliju!

Lažno upakovan poklon za pravo iznenađenje

Nema ničeg interesantnog u boci vina upakovanoj u kutiji za vino, zar ne? Ako delite mišljenje možda je pravo vreme da u isto pakovanje smestite ručni sat ili vešto sklopljenu majicu. Važno je da dar umotan u ukrasan papir izgleda potpuno drugačije od onog što zbilja jeste. Izaberite neku „neprivlačnu ambalažu“ za sjajan poklon. Poslužite se ovom malom „podvalom“ i iznenađenje neće izostati.

Jedna varijacija ove ideje je i poklon upakovan u kutiju lažne veličine i težine. Trik je u tome da dar spakujete u veću kutiju, a onda je opteretite tako da bude izuzetno teška. Evo šta pokloniti dečku: kvalitetnu pidžamu u dezenu koji će ga oduševiti upakujte u ukrasnu hartiju. Uzmite veliku kartonsku kutiju (od usisivača, na primer), ukrasite je i zajedno sa poklonom u nju stavite tegove, knjige, bilo šta što može prevariti težinom. Želite da podignete zabavu na viši nivo? Nalepite na kutiju etiketu „pazi lomljivo“ i posmatrajte kako vaš partner stiže od zbunjenosti do oduševljenja.

Poklon na tanjiru – zašto da ne?

Prsten u čaši skupocenog vina ili šampanjca ili u dezertu – zvuči kao kliše iz ljubavnih filmova. Međutim, to nije razlog da i vi ne servirate ljubav na tanjiru. Napravite za svoju devojku ili ženu omiljenu poslasticu sa šlagom i komadom nakita u njemu. Uklonite sve rizike da poklon bude pojeden tako što ćete napisati nagoveštaj čokoladnim prelivom pored kolača. Romantična i suptilna poruka držaće vašu partnerku u slatkom iščekivanju. Očaraćete je svojim poklonom, pažnjom i ljubavlju.

Poklon koji treba uloviti

Postavili ste poklon ispod jelke i shvatili da to jednostavno nije dovoljno uzbudljiv način da obradujete osobu koju volite? Želite da darivanje postane doživljaj u kom ćete oboje uživati? Za dodatnu dozu ushićenja napravite lov na blago! Iscrtajte mapu ili dajte partneru neki trag koji će ga dovesti do mesta gde ste poklon sakrili. Ova strategija zahteva malo više posla, ali takođe može biti izvor zabave i za vas. Neka jedan trag vodi ka drugom, a potragu potkrepite zagonetkama ili internim samo vama dvoma poznatim šalama. Možete imati samo nekoliko tragova ili napraviti beskrajnu pustolovinu po celoj kući (ili čak po celom komšiluku). Konačni trag, naravno, otkriće lokaciju poklona, pa treba biti najteži. Ulovljen poklon izazvaće ogromno oduševljenje.

Kad poklon dođe od neočekivanog „kurira“

poklon-u-krilu
Foto: Unsplash.com

Ponekad ume biti izuzetno teško iznenaditi partnera s kojim ste dugo u braku. Vreme je praznika i voljena osoba očekuje poklon od vas. No, to ne znači da ne možete malo „pomešati“ stvari. Izađite na večeru u omiljeni restoran i dogovorite se s nekim od konobara da preda poklon. Napravite pakt sa komšijom da donese dar na vrata: može se pretvarati da je greškom primio vašu poštu. Vaš „tajni saradnik“ može biti i kućni ljubimac. Sitne poklone poput nakita možete okačiti psu na ogrlicu i poslati ga pravo u krilo vaše supruge. Samo oprezno – ljubimci nekad znaju biti nepredvidivi, pa se može dogoditi da odjure nekud s vašim dragocenim darom.

„Slučajno“ otkriven poklon

Nasuprot dobro isplaniranoj „potrazi za blagom“ stoji još jedan interesantan način da iznenadite blisku osobu. Ostavite poklon tamo gde će ga primalac sigurno naći. Ovo najbolje funkcioniše kada se mesto iznenađenja uklopi u uobičajenu svakodnevnu rutinu. Možda je to fioka u kojoj drži ključeve, neseser sa šminkom ili polica gdje drži novčanik. Zamislite scenario: vaša supruga ustaje ujutro, odlazi u kupatilo da opere zube i u ormariću pronalazi otmene minđuše. Kakav sjajan početak dana i Nove godine!

Poklon na vašem posebnom mestu

Dirljiv i romantičan gest će svakako biti ako poklon uručite na vašem specijalnom mestu. To može biti mesto vašeg prvog poljupca, kafić u koji ste izašli na prvi sastanak, jednom rečju, mesto od velike važnosti za vašu ljubavnu priču. Lep poklon dobiće na vrednosti, ojačaćete dobar odnos sa partnerom, a za vaše omiljeno mesto vezivaće vas još jedno divno sećanje.

Takođe, ako ste par koji voli izlaske i provod i uživate u zajedničkom odlasku na koncerte, sjajan trenutak da uručite poklon može biti usred koncerta. Iznenađenje na mestu koje oboje volite biće pravo ostvarenje sna i iskustvo za pamćenje.

Šta je bolje od poklona u poklonu?

Zašto pokloniti jedan poklon kada možete dva? Velika kutija puna omiljenih slatkiša je sjajan dar, no šta ako se na njenom dnu nalazi pametni sat ili skupoceni prsten? Poklon možete „podmetnuti“ i u buketu ruža ili plišanoj igrački. Odličan način da iznenadite ljubitelja putovanja može biti turistički vodič ili knjiga putopisa – sa autobuskim/avionskim kartama između stranica.

Knjiga je, u stvari, idealno mesto za sakrivanje poklona. Ako poklanjate ulaznice za predstavu, poklon karticu ili neki vaučer, stavite ga u knjigu a zatim lepo upakujte. Pored glavnog poklona darovaćete bliskoj osobi i neponovljiv osećaj radosti koje čitanje dobre knjige obećava.

Radost, ushićenje, iznenađenje i osmesi – to je suština darivanja, zar ne? Iskoristite neki od ovih saveta i učinite praznike još lepšim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget