Vodič za izbor burme

Zlatara Tanaskovic

Svaka obaveza koja se odnosi na dan venčanja donosi na neki način određenu vrstu zadovoljstva i svaki taj čin kupovine je vrlo emotivan momenat, jer znate šta to znači. Kupovina burmi je posebno emotivan momentan, jer znate da birate prsten, koji ćete staviti na dan večanja i koji ćete, ako sve bude u redu, nositi večno, baš kao što će i vaša ljubav trajati večno.

Osećaji koji tada obuzimaju vaše telo zaista se ne mogu opisati rečima. Izbor burme jeste velika odgovornost i zato vam, u saradnji sa Zlatarom Tanasković iz Beograda, predstavljamo mini vodič za izbor burme, kako biste otklonili neke sumnje i dileme i kako biste lakše obavili ovaj zanimljiv svadbeni zadatak:

Veličina burme

Najbolje bi bilo da burme birate lično i da obiđete i nekoliko zlatara kako biste se uverili u kvalitet. Obično se prave dva tipa burmi – oble i burme sa oštrim ivicama. Koje ćete odabrati zavisi od vašeg ukusa, dakle nema pogrešnog izbora. Ipak, zlatari tvrde da postoje one burme koje su više i one koje su manje udobne. Obično se smatra da su burme koje su anatomske, tačnije imaju drugačije izrađenu unutrašnjost udobnije. Kada je u pitanju veličina, obavezno pitanje zlatare da li će taj tip burme koji ste odabrali moći kasnije da se proširi ili smanji, jer naravno da se čovek menja tokom godina, te vam možda trenutna veličina neće odgovarati kroz nekoliko godina.

Srebro, zlato ili nešto treće

Obično se biraju burme od zlata, jer je poznato da je zlato plemeniti metal koji ne menja boju, koji se ne haba vremenom i koji je jako kvalitetan. Sa druge strane srebro, koliko god da je kvalitetno, ne može trajati večno i može doći do tamnjenja ili sličnih oštećenja. Ukoliko baš želite da to bude srebro, onda savetujemo da kupite rodinirane burme, koje su obložene još jednim slojem srebra, te su na taj način i malo više obezbeđene.

Ukoliko se odlučite za zlatne burme, postoje tri opcije: žuto zlato, roze i belo zlato. U poslednje vreme, tj. poslednjih godima mladenci se odlučuju za belo zlato. Treba da znate da je zlato zlato i da se cena ne menja ukoliko promenite boju zlata. Bar bi to tako trebalo da bude. Žuto zlato jeste malo pase, kada se govori o burmama, dok je belo zlato i te kako u modi. Imajte u vidu da i vi sami možete dizajnirate svoje burme, možete dodati cirkon na žensku burmu ili to mogu biti mat burme od belog zlata. Ovo su samo neke od ideja, kojih ima pregršt. Takođe, možete čak i kombinovati dve boje zlata, što je u stvari četvrta opcija kada su zlatne burme u pitanju.

Da li mladina i mladoženjina burma moraju biti iste?

Ukoliko se pridržavate tradicije, onda muška i ženska burma treba da budu iste, jer simbolizuju vašu ljubav, vaše dve duše, koje su se pronašle i spojile i koje sada kreću na jedno zajedničko putovanje. Međutim, obično mladenci ne biraju iste burme, već to budu slične. Naime, kao što smo ranije naveli, mlada obično bira neku žensku verziju burme, da li je to sa nekim cirkončićem, belo zlato u kombinaciji sa rozim i slično, dok mladoženja bira klasiku.

Kombinovanje sa vereničkim prstenom

Neke mlade, nakon venčanja prebacuju verenički prsten pored burme. I to je sasvim u redu ako vama to odgovara. Međutim, onda prilikom izbora burmi imate još jedan zadatak, a to je da uklopite burmu sa vereničkim prstenom. Gledajte da to bude ista boja i približno isti oblik, da kada se spoje izgleda kao jedan prsten, a ne kao dva rasparna prstena, jer onda niko neće ni znati da imate burmu, a i izgledaće ružno na vašoj ruci, nešto što predstavlja najlepši čin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget