Sve što treba da znate o organizaciji venčanja

Ironično, ali mnogi od nas iskreno veruju da se nikada neće naći pred nečim tako velikim kao što je venčanje, a još manje verujemo da ćemo, ako do toga uopšte i dođe, morati skoro sve sami da isplaniramo i organizujemo. Pa, kome treba toliki stres?! Kao da nije dovoljno samo pomisliti na to da je vašem samačkom životu, kakav god on bio, došao kraj! Samo se šalimo, naravno, ne želimo da ubijamo romantiku i sve ono lepo što venčanje simbolizuje, ali činjenica jeste da će vam trebati nešto više živaca nego što ste očekivali ali – sve su to slatke muke!

Dakle. Odredili ste datum i – pripreme mogu da počnu. Samo… Odakle početi?!

Pomoć!

Počnite od toga što ćete najjednostavnije – potražiti pomoć! Naravno da vas dvoje niste dovoljni da „ishendlujete“ sve što je potrebno i organizujete celokupno venčanje tako da valja. Doduše, ako se oboje bavite organizacijom venčanja, to je druga stvar, u suprotnom, odmah potražite pomoć na svim stranama – braća, sestre, roditelji, prijatelji… Svi su dobrodošli! Poznato je da više glava razmišlja bolje od jedne glave. Takođe, možete se podeliti međusobno i odrediti šta će ko da radi – jedni će se baviti dekoracijom, jedni muzikom, jedni hranom (i sami znate koliko su svadbene torte voljene među gostima, zato treba pronaći onu pravu), a jedni vama kao mladencima i svim običajima koje treba da ispoštujete. Na primer.

Zapisujte!

Bez obzira na to šta ko radi, trebalo bi da vodite zapisnik urađenog. Nešto poput „to-do“ liste. Kada stavite sve na papir, lako možete da vidite da li ste nešto zapravo zaboravili, a osim toga, lako ćete pratiti napredak jednostavnim pregledanjem spiska na kojem ste redovno precrtavali šta ste završili. Na primer, pozivnice, burme, dekoracija, svadbene torte i posluženje, piće i muzika su „čekirani“, a šta je ostalo još? Bacite pogled na spisak i znaćete u svakom trenutku!

Krenite na vreme!

Vervatno je najvažnije zapravo da krenete na vreme sa organizacijom venčanja kako biste imali dovoljno vremena i za eventualne greške ili propuste. Na primer, ako vam baš malo pre venčanja bend otkaže nastup, potrebno je da imate vremena da nađete zamenu. Takođe, i mesto je ponekad teško „bukirati“ naročito ukoliko ste pikirali ultra popularan hotel u kojem svi žele da se venčaju. Dajte sebi i svojim pomoćnicima vremena da o svemu razmislite, mudro isplanirate i imate prostora za eventualna ponavljanja koraka u slučaju da nešto krene po zlu.

Šta je najvažnije na svakom venčanju?

Možda će vam zvučati smešno, ali vi mladenci niste najvažniji! Sa vaše tačke gledišta naravno da želite da baš vi budete originalan i neponovljiv par koji je imao najoriginalnije venčanje, trudite se oko svog izgleda, ali i dekoracije samog prostora ne shvatajući da je sa tačke gledišta gostiju to najmanje važno. Otprilike. Vaši gosti će najviše ceniti dobru muziku koja će pritom zadovoljiti svačiji ukus (što bi se reklo, od Silvane do Nirvane), ali i ukusnu hranu i dovoljnu količinu pića. Potrudite se da u ponudi imate što raznovrsnije piće, a isto važi i za hranu – spremite se za to da će možda biti vegetarijanaca, ali i onih koji obožavaju meso. Svadbene torte moraju da budu i voćne i čokoladne, a možda i kombinacija. Vodite se onim za svakoga ponešto, a za nekoga sve i verujte da će se o vašem venčanju još dugo pričati! Surovo ili ne – tako je!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget