Važno je ne kriviti druge kada padnete na ispitu

simulacija polaganja testova

Učenje i sticanje novih znanja je veoma bitno u svim segmentima života. Ako ste predano radili i sve savladali, onda ne treba da se brinete da ćete doživeti neuspeh. Ono što nikako ne treba da radite je da krivite druge ako nešto nije onako kako ste planirali. Ako je nešto bilo do vas, do vašeg znanja ili rada, onda ste za loš rezultat vi krivi. Verovatno niste dali svoj maksimum, pa je i rezultat izostao. Da li je osuđivanje drugih i prebacivanje krivice urođeno, ili ta osoba jednostavno ide linijom manjeg otpora? Uglavnom takve osobe neće priznati da je problem u njima, i konstantno će tražiti krivce u drugima.

Manipulacija tuđim osećanjima dešava se kako u porodičnim odnosima, tako i u poslovnom okruženju. Ponašanje ovih osoba je često nepredvidivo, iako one u podsvesti znaju da niko drugi nije kriv za ono što se njima dešava. Takva situacija se često dešava na polaganju za vozačku dozvolu. Kada kandidat padne vožnju, obično okrivljuje instruktora. On je taj koji vas obučava da na pravilan način upravljate vozilom, kao i da postanete odgovoran i pažljiv učesnik u saobraćaju.

Simulacija polaganja u auto školama

Kada je u pitanju obuka za vožnju, u praktičnom delu primenjujete ono što ste naučili u teoriji. Ove dve obuke, teorijska i praktična, su usko povezane. Jer, ako ste malo učili i teorijski deo položili na sreću, onda nećete moći da se snađete u vožnji. To se prvenstveno odnosi na poznavanje saobraćajnih propisa i pravila, koje ukoliko ne poznajete predstavljate opasnost na putu. Zato je sve na vama, vi ste taj koji mora da odvoji vreme za učenje. Jer, zapamtite ono što tada naučite, primenjivaćete tokom cele vozačke karijere. Na skoro svim sajtovima škola možete vežbati testove i odraditi simulaciju polaganja

Prilikom vežbanja primenjujete svoje stečeno znanje u teoriji. Naravno, veliki deo je i u koncentraciji i odmoru, pa se zato dobro organizujte. Prilikom simulacije polaganja, neka pitanja će se u raznim testovima ponavljati, i to je jedan od lakših načina da ih utvrdite i zapamtite. Neka pitanja će vas verovatno malo namučiti, ali zato je jako bitno da konstantno učite, i ne zavaravate sebe kako će vam sve ići lako. Kako kaže  narodna izreka „ ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji “, što znači da će vas vaše neznanje koštati na polaganju praktičnog dela vožnje. 

Instruktor ne pomaže na polaganju 

Instruktor je osoba sa kojom ćete provesti puno vremena. On nikako ne sme da zažmuri na greške koje se dešavaju ukoliko niste sigurni u saobraćajne propise i pravila. I on će vam sigurno na to skrenuti pažnju. Vožnja je jedna velika odgovornost, i samo mali trenutak nepažnje može ugroziti i vaš, a i druge živote. Sam ispit pred komisijom znači prezentaciju vašeg znanja koje ste stekli zajedno sa instruktorom. Zato od njega ne očekujte pomoć prilikom polaganja, pa makar se to odnosilo na neki gest rukom, ili da možda očekujete neku vrstu protekcije. Njemu su svi kandidati jednaki, a na vama je da budete odgovorni i da što uspešnije savladate celokupnu obuku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget