Uklapanje tepiha u koncept prirodnosti enterijera koji donosi sledeća godina

U potrazi smo stalno za novim idejama, to se dešava na svim poljima, na planu uredjenja domova se posebno ističe taj koncept prirodnosti, zato što on podrazumeva da sve što je prirodno uspostavlja jaču vezu izmedju enterijera i onoga ko u njemu živi, da se lakše uspostavlja unutrašnji balans i gradi osećaj blagostanja i udobnosti.

Ovaj koncept je zastupljen već nekoliko godina unazad, nije novina, ali će u 2023. godini akcenat biti na njemu.

Prirodni materijali u enterijeru najbolji vid približavanja prirodi

Trend približavanja prirodi se nastavlja, a razlog je što on donosi smirenost, a u ovim teškim i zahtevnim vremenima, smirenost je neophodna. Leti je lako da se približimo prirodi, ali se postavlja pitanje: Kako u zimskim uslovima dostići taj osećaj prirodnosti? Najlakše je i najjednostavnije je unošenjem u dom prirodnih materijala poput vune, pamuka i pliša. Ove zime biće aktuelni dekorativni elementi od ovih materijala, oni će u enterijer unositi utisak suptilnog, organskog okruženja. Modni vrhunac u ukrašavanju prostorija za novogodišnje praznike biće pluta, ratan, terakota, to već možete da primetite u novogodišnjem dekoru koji je u ponudi u prodavnicama. Ako Vam se ponuda novogodišnjih detalja čini luksuznom, nije bez razloga, materijali poput ratana i terakote, daju dekorativnim elementima naglašenu notu ekskluzivnosti i stila. Tepih je svakako najveći detalj u bilo kom prostoru, komad koji se obično prvo primeti, ove sezone i tepisi će izgledati drugačije, u trendu su mali i veliki tepisi od jute.

Tepisi od prirodnih materijala i njihovo održavanje

Ekološki koncept uredjenja prostora nametnuo je ekološki održive predmete u prostoru, a znamo da tepisi zadaju najviše muka kada je reč o ekološki održivoj sredini, zato što se u njima sakupljaju razni mikroorganizmi. Iz tog razloga je tragano za materijalom od koga će se izradjivati ekološki održivi tepisi i došlo se do vune, morske trave i jute. Jedan od najpristupačnijih i najprodavanijih prirodnih materijala od koga se izradjuju tepisi je juta. Najveća prednost tepiha od jute je njihova mekoća, ali im je to i najveći nedostatak, zato što se tako mekani lako raslojavaju i kidaju. Zato se tepisi od jute preporučuju za manje frekventne prostorije, u nekom uglu ih treba zaštititi od habanja i tako sačuvani. Teško je naći ekološki tepih koji je prihvatljiv za sve tipove soba, posebno za dečje sobe, u kojoj je frekvencija dece velika, pa se tepisi od prirodnih materijala u tim sobama veoma brzo cepaju. Tepisi od prirodnih materijala pokrivaju taj zeleni koncept, ali se teško uklapaju u šarenilo koje zahteva koncept dečje sobe, medjutim, moderni trendovi teže ka tome da nadju rešenja i pomire raznolikost kolora i prirodnost zelenila. Kako bi takav tepih što duže trajao, važno je pravilno ga održavati. Verovatno se pitate: Kako? Mnogi servisi koji se bave održavanjem i pranjem tepiha, a jedan od njih je Tip Top tepih servis, posebno se bave održavanjem ekoloških tepiha, zbog osetljivosti prirodnih vlakana i njihove sklonosti kidanju, oni vrlo profesionalno pristupaju pranju i održavanju, zato što nije suština da im poverite tepih, a da dobijete pocepano parče vune ili jute, već da posle pranja tepih zadrži svoj prirodni oblik i potraje što duže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget