Sve popularniji Work and Travel program otvara nove agencije u Beogradu

W&T program

Work and Travel program pruža idealne mogućnosti za putovanje i posao u Americi. Bilo da se viza dobija na jedan ili više meseci, ovaj program prilagođen je za sve studente i ljude srednjih godina, kao odličan način upoznavanja velike i daleke Amerike. Povezivanjem lepog i korisnog, stiče se dragoceno iskustvo, koje se zauvek pamti.


Kako bi se na najpouzdaniji način donela odluka o odlasku na Work and Travel program, uspostavljaju se odnosi sa stručnim licima, koji ta fenomenalna putovanja organizuju i daju odgovore na sva pitanja i rešavaju sve nedoumice. U našoj prestonici, sve je veći broj agencija koje se bave stručnim savetovanjem osoba zainteresovanim za ovaj program i realizuju odlazak uspešno.

Popularnost Work and Travel programa

Work and Travel je program koji zvanično podržavaju Sjedinjene Američke Države, kao kombinaciju putovanja, upoznavanja zemlje i zarađivanje novca na honorarnim poslovima i aktivnostima. Popularnost proizilazi upravo iz činjenica da se viza dobija u kratkom roku, nije potreban veliki iznos novca, a stiču se neverovatna iskustva. Kao vid edukacijskog, kulturnog i poslovnog putovanja, mnoge osobe su zainteresovane za ovu odličnu višemesečnu posetu Amerike.

Veliki značaj koji ovaj program ima je takođe mogućnost učenja i usavršavanja engleskog jezika, koji se koristi u svakodnevnom govoru – od poslovnih aktivnosti, do izlazaka i putovanja. To je vrlo važno istaći, jer je engleski jezik jedan od osnovnih uslova selekcije kandidata prilikom konkurisanja i odabira za zapošljavanje. U odnosu na 2007. godinu, kada je apliciralo oko 3.000 studenata na Work and Travel, u današnjem vremenu taj broj je više nego utrostručen, pa prelazi i 10.000. U proseku, Ameriku poseti oko 3.000 studenata.

Agencije za Work and Travel program

O značaju Work and Travel programa, govori i činjenica da je sve veći broj studenata koji apliciraju na program, što potvrđuje ujedno i njihovo zadovoljstvo realizacijom. Oduševljenje gotovo svih osoba dobijenim poslovima, dnevnicama, kao i mogućnošću da 30 dana obilaze Ameriku, nemerljivo je značajno i agencijama koje se bave celokupnom organizacijom ove višemesečne pustolovine. Danas u Beogradu postoji do deset agencija koje se bave svim detaljima oko Work and Travel programa, iako je pre nekoliko godina bilo dve ili tri. Rastući broj agencija javlja se zbog velikog broja studenata koji apliciraju i dobiju vize, kao i zbog njihove velike uloge u realizaciji programa.

To im donosi profit, odnosno dobru zaradu, uz zadovoljavanje svih potreba studenata. Agencije za Work and Travel program vode računa o rezervacijama avionskih karata, datumima i terminima letova, ponudi mogućih poslova u državama i gradovima Amerike, predviđenom smeštaju, prevozu i slično. Unapred se otprilike određuju i dnevnice koje se mogu zaraditi. Agencije posvećuju pažnju svakom detalju oko organizovanja putovanja, boravka u Americi i povratka u zemlju. Jedino tih 30 dana nakon posla i proteka predviđenog vremena, studenti sami odlučuju kada će koju znamenitost posetiti u zapadnoj zemlji.

Karakteristike Work and Travel programa

Work and Travel program traje obično do četiri meseca. Vreme realizacije je letnji period, kada su studenti na letnjem raspustu nakon semestra. Učestvuju studenti završnih godina najčešće, ili apsolventi. U poziciji su da biraju agenciju koja će da organizuje njihov put, apliciraju za vizu i čekaju potvrdu da mogu da odu. Biraju takođe neki od letova, kao i posao između više ponuda ukoliko ih ima. Dozvoljeno je da kombinuju i dva posla u toku dana kako bi ostvarili što bolju zaradu. Poslovi su najčešće u kafićima, restoranima, kazinima, radnjama, hotelima i slično. Imaju obuku od nekoliko dana i onda samostalno obavljaju posao. Poslednjih 30 dana imaju šansu da putuju po Americi, bez radnih obaveza. Te troškove sami finansiraju, bez uplitanja agencija. Nakon isteka J1 vize, vraćaju se u Srbiju, bogatiji znanjem engleskog jezika i života u Americi.

Work and Travel program omogućava studentima da posete Ameriku, ostvare nezaboravna iskustva i zarade solidan iznos novca za kratko vreme. Agencije u Beogradu se umnožavaju, kako bi što sveobuhvatnije zadovoljile potrebe učesnika programa, uz ostvarenje profita. Na ovo dragoceno putovanje odluči se veliki broj osoba tokom godine, što je najbolja potvrda kvaliteta Work and Travel programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget