Put do kupovine najlepše staze za hodnik koja ostavlja utisak stila

 

Raznovrsne prostirke za podove biraju se na način da uvek daju spoj lepog i korisnog, odnosno da se ambijent savršeno stilizuje, ali i da odabrano rešenje bude vrlo praktično i jednostavno za korišćenje, kao i održavanje. Staze za hodnik element su uređenja enterijera koji može ostaviti snažan utisak, nakon otvaranja ulaznih vrata, zbog čega se izboru pristupa oprezno i promišljeno.

Kao što su tepisi efektan izbor za dnevni boravak i sobe, staze za hodnik imaju važnu ulogu u prekrivanju podloga u prostoriji koja se često posećuje i napušta u obući. Zbog toga, u „moru“ aktuelnih modela i varijanti, neophodno je pronaći adekvatno rešenje koje će biti funkcionalno, imati vrlo kvalitetnu strukturu i svojstva koji podovima pružaju zaštitu od svih uticaja.

Svojstva koja su bitna kod prostirke za hodnik

Kada se kupuju najbolje staze za hodnik, bitna je maksimalna posvećenost i razgledanje svih dostupnih opcija, kako bi se uvidele prednosti i nedostaci pojedinačnih modela. Kvalitetne staze moraju imati debljinu od bar 2 i više centimetara, a ako se radi o popularnim „shaggy“ prostirkama koje imaju svilene, sintetičke ili petljice od konca, u tom slučaju se biraju opcije sa 5 i više centimetara debljine strukture. Materijal izrade staze za hodnik može biti prirodni ili sintetički, a svaki ima svoje dobre strane.

Naime, kao prirodni materijal najčešće se bira vuna uz dodatak svile ili viskoze, dok se danas predlažu veštačke varijante od akrila, polipropilena i drugih tkanina. Pored dizajna, sastav tepiha utiče i na lakoću održavanja, kao i toplotne efekte. Najbolje staze su one koje kombinuju sve navedeno – savršen stil, jednostavno čišćenje usisavanjem i istresanjem, uz povremeno profesionalno pranje, kao i efekat toplote koji sprečava prodiranje hladnoće sa podova.

Estetski elementi koji se biraju kupovinom staza namenjenih hodniku

Staze za hodnik biraju se i sa aspekta izgleda, nekada i pre nego što se uopšte razmotri struktura, sastav i zastupljenost materijala. Naravno, prednost je uvek prvobitno ustanoviti debljinu i materijal, ali su i estetski elementi veoma bitni. U tom pogledu, predlaže se detaljno i uredno merenje hodnika pre nego što se kupi staza, posebno ukoliko se radi o ograničenom, uskom ili prostoru specifičnih dimenzija.

Dužina i širina staze treba da odgovara dimenzijama hodnika, a uvek je bolje da ostane nekoliko centimetara praznog prostora do zidova, jer je estetski efektno ukoliko se vidi pod – pločice, laminat, parket i druge podloge.

Kao fantastičan spoj, staze za hodnik biraju se uz tepihe istog sastava i dizajna, dekorativne manje prostirke i slično. Kada je u pitanju dizajn, kupci vole da razgledaju staze sa šarama, ilustracijama i motivima, bilo da su u pitanju atraktivni „čupavi“, ravni ili modeli sa ispupčenjima, udubljenjima i drugim dekorativnim elementima.

Najčešće, jednobojne staze biraju se za podove i ambijente koji su već ukrašeni specifičnim tonovima podova, zidova i nameštaja, a kod svedenog stila uređenja upravo ove prostirke mogu biti upečatljivi detalji.

Odabir staze za hodnik počinje razgledanjem dostupnih materijala, debljina i drugih dimenzija, zatim karakteristika niti, kao i kombinacijama boja, dezena i stilova. Najlepša staza jeste ona koja izaziva zadovoljstvo kupca kvalitetom, trajnošću i dizajnom koji u svako doba pleni prostorom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget