Prodavnice auto delova

U Srbiji postoji širok spektar ponude auto delova za automobile svih vrsta i starosti. Maloprodajni objekti su dobro snabdeveni i takođe ukolko u datom trenurku ne postoji auto koji vam je neophodan, prodavci se mogu pobrinuti za to da oni u najkraćem mogućem roku dođu do vas.

Online kupovina postaje sve popularniji vid trgovanja pa tako i kupovina delova za auto, a veliki izbor pogledajte klikom na link auto delovi Silux. Na internetu se možete informisati o svim pogodnostima, cenama i proizvođačima auto delova. Takođe, na ovaj način možete uporediti cene i tako dodatno uštedite prilikom kupovine.

Treba naglasiti da cena auto delova nije svuda ista, pa zato dodatno informisanje oko cene ne može da vam škodi. Cena auto delova za automobile novije generacije su nešto veće, što je i logično jer su i materijali, pogodnost i mogućnosti koje nude noviji automobili mnogo veće od onih starijih.

Korišćenje automatskog menjača – pravila

Prva stvar koju ne treba da radite sa automatskim menƒjačem je ta da menjate brzine, a da se niste skroz zaustavili. Ukoliko ne zaustavite potpuno auto možete da oštetiti svoj menjač.  Uvek kada želite da promenite brzinu prilikom parkiranja, obavezno zaustavite auto prebacite menjač u neutralni položaj pa onda u rikverc.

Nikada ne bi trebalo da tokom kretanja automobila prebacite menjač u „parking“ jer tako možete da polomite menjač. Nemojte nikad voziti sa menjačem koji je postavljen  u ler ili neutralan položaj, to je opasno i tako pospešujete veću potrošnju goriva. Imajte u vidu da su kočnice na automobilima sa automatskim menjačem su malo jače. Vodite računa da vaša leva noga bude sklonjena sa kočnice, jer kod automatika ne postoji kvačilo.

Korišćenje manuelnog menjača – pravila

Nemojte na vašem menjaču odmarati ruku, jer na taj način suptilno možete da oštetite sklop auto delova koji se nalaze u menjaču. Ukoliko ste na uzbrdici mnogo je pametnije da povučete ručnu. Nemojte da dajete jak gas u trećoj ili četrvtoj brzini, u ovakim slučajevima obavezno prebacite u neku manju brzinu.

Važno je da motor i menjač rade optimalno, tako ćete imati manji pritisak na potrošnju ulja, motra i menjača. Menjajte brzine na vreme, skladno brzini, zvuku motora i iskustvu. Nemojte brzo menjati brzine na menjaču, budite nežni jer vožnja treba da bude usklađena. Jako je bitno da ne odmarate nogu na kvačilu, imate dovoljno vremena i mesta da promenite brzinu.

Na semoforu nemojte držati auto u brzini, izbacite menjač u neutralni položaj i imaćete sasvim dovoljno vremena da krenete na vreme kada se uključi zeleno svetlo na semaforu.

Kako se pravilno sedi u automobilu prilikom vožnje?

Kada uđete u atomobil prvo što uradite jeste da vežete svoj pojas. Donji deo pojasa treba da bude jako pribijen uz karlicu jer vas tako čvrsto drži na vaše mesto, ukoliko dođe do nezgode vi ste tom prilikom bezbednijil. Gornji deo pojasa treba da bude u skladu sa vašom visinom ramena.

Udaljenost volana treba da bude tolika, da vaše ruke budu pod blagim uglom i obe treba da budu na volanu kako biste imali veću moć kontrole volana. Noge su takođe pod blagim uglom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget