Sve što treba da znate prilikom kupovine polovnih auto delova

auto delovi

Ulaganje u održavanje automobila nekada može da bude prilično zahtevno i finansijski teško izdrživo. Ulaganje u automobil znači ulaganje u vašu bezbednost, pre svega, a zatim i u dugotrajnost vašeg vozila. Pre nego što kupite auto morate razmišljati i o dostupnosti svih dodatnih auto delova, ukoliko dođe do kvara.

Nekada je najjednostavnije kupiti polovne auto delove, jer ćete proći jeftinije. Ipak, pre nego što krenete u potragu za najjeftinijim auto delovima, treba da znate nekoliko važnih stvari.

Pravilo broj jedan – ne kupovati po svaku cenu polovno

Ovo morate da znate na samom početku. Kada se dogodi neki kvar, to ne znači da odmah morate da razmišljate o uštedi na uštrb vaše bezbednosti i kvaliteta opreme. Na primer, ne preporučuje se da pumpe za ulje, dizne, sve što ima veze za kočionim sistemom, kao i kvačilom kupujete polovno. Sve ono što je spoljni deo automobila bezbedno je kupovati polovno.

Na početku bi trebalo da se konsultujete sa vašim automehaničarom. Tražite od njega da vam najiskrenije kaže kakvo je njegovo mišljenje i onda postupite onako kako mislite da treba. Ukoliko vas automehaničar strogo upozori da treba kupiti nove auto delove, onda bi trebalo da ga poslušate.

Kupovati od proverenih osoba i proveriti internet sajtove

Auto delove treba da kupujete od proverenih osoba ili na pouzdanim internet sajtovima. Postoji mnogo internet sajtova koji imaju veliku ponudu polovnih i novih auto delova. Što više sajtova detaljno pregledate, veće su šanse da ćete bolje i jeftinije proći. Iz tog razloga morate izdvojite vreme i dobro se posvetiti pretrazi.

Dobra opcija jeste i kupovati od onih ljudi koji su vaši poznanici i za koje ste sigurni da vam neće prodati nešto što nije dobrog kvaliteta.

Proverite situaciju na auto otpadima

Sledeća opcija nakon pretraživanja interent stranica, jeste i poseta auto otpada. Kada odlazite na auto otpade budite spremni na različite prizore. Možda će vam se na prvu loptu učiniti da tamo ništa baš nije za korišćenje, ali zapravo situacija može da bude mnogo drugačija. I na auto otpadima možete naći vrlo funkcionalne auto delove, koji će vam dugo koristiti i koji će pritom biti znatno jeftiniji.

Na auto otpade trebalo bi svakako da krente sa nekim, jer će vam sigurno i drugo mišljenje u takvoj situaciji veoma značiti.

Ispitati kvalitet polovnih auto delova

Nikada sa sigurnošću ne možete znati u kakvom su stanju polovni auto delovi koje kupujete i zato uvek treba biti na oprezu. Najbolje bi bilo da se konsultujete sa nekim poznanikom, koji se mnogo više od vas razume u auto opremu i koji će vas na pravi način posavetovati na koje sve stvari treba da obratite pažnju.

Ukoliko kupujete auto delove na auto otpadima, imajte u vidu da to mogu da budu vrlo oštećeni auto delovi od prethodno havarisanih automobila. Ipak, to ne mora uvek da bude slučaj.

Ukoliko na kraju ipak ne možete da se uverite u kvalitet auto delova onda vam savetujemo da ipak kupite nove auto delove. Oni su u svakom slučaju provereni, na njih imate i određenu garanciju i ne morate da razmišljate o vašoj bezbednosti i o tome da li će vam kratko trajati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget