Paravani za tuš kabine kao neizostavan deo zaštite i komfora u kupatilu

Uživanje u čarima kupanja i tuširanja zahteva moderno opremljeno kupatilo koje će u svakom trenutku pružiti potrebnu relaksaciju, čari mirisnih nota, ali i lakoću održavanja higijene bez iscrpnog čišćenja. Danas se uglavnom ugrađuju tuš kabine kao tip sanitarije koji efikasno štedi prostor i stvara ambijent za mir, tišinu i komfor. 

Paravani za tuš kabine podjednako su važni kao i sama sanitarija namenjena održavanju lične higijene, pa su danas dostupna neverovatna rešenja koja se odlično uklapaju u svaku kvadraturu prostora. Postoji veliki broj modela paravana koji se jednostavno ugrađuju, čine prostor zaštićenim od vode, vlage i pare, istovremeno pružajući intimu i privatnost. 

Šta predstavljaju moderni paravani danas?

U vremenu kada je važno efikasno se istuširati u kratkotrajnoj proceduri, paravani za tuš kabine u kombinaciji sa ovako praktičnim sanitarijama, idealan su izbor za svaku kvadraturu kupatila. Radi se o zastakljenim konstrukcijama ojačane aluminijumskim ramovima, koji se pričvršćuju za delove zidova najčešće obloženim keramičkim pločicama. 

Hromirane plastične ili metalne ručice postavljene su na sredinu vrata uz otvaranje i zatvaranje panela sa točkićima i kliznim mehanizmom, dok su ramovi ojačani gumom koja ima vodootporna svojstva. Raznovrsne dimenzije biraju se u zavisnosti od toga kakvo je podnožje za tuširanje.

Performanse koje su idealne za svako kupatilo 

Osnovni razlog zašto su paravani za tuš kabine odlično rešenje, jeste kvalitet materijala izarde i vrhunske performanse. Naime, izrađuju se u dimenzijama koje odgovaraju podnožju tuš kabine – obično 80×80 ili 90×90 centimetara, uz visinu koja se kreće između 140 i 200 centimetara. Naravno, sve to zavisi od konkretnih karakteristika tuš kabine, koja može biti kvadratna, pravougaona, obla i namenjena za uglove, sredinu ili drugi deo prostorije. 

Kaljeno staklo može da bude u providnoj i matiranoj varijanti ravne površine ili sa detaljima, odnosno šarama koje olakšavaju održavanje i eliminisanje kamenca. Zidni ram je podesiv, tako da se odlično prilagođava dimenzijama i karakteristikama tuš kabine, odnosno podnožja i zidova, ručkice otporne i staklo debljine veće i od 5 milimetara. Zbog toga, paravani za tuš kabine imaju kvalitetna svojstva zbog kojih traju godinama.

Odlična estetika za modrno uređen enterijer kupatila

Najbolji paravani za tuš kabine danas su oni koji se izrađuju od kvalitetnog stakla u kombinaciji sa metalnim i delovima od plastike ili PVC materijala. Dok su nekada tuš kabine zaklanjale zavese, ili se kupovali spojeni modeli podnožja i paravana sa vratima, danas se mogu kupiti svi elementi sanitarije potpuno nezavisno i odvojeno. 

Veoma je važna uloga u pogledu zaštite ambijenta koju imaju paravani za tuš kabine, s obzirom da ne dolazi do rasipanja vode i pare tokom tuširanja, kao i zadržavanja vlage koja može da stvori negativne uticaje – neprijatne mirise, buđ i oštećenja zidova. Zbog toga, paravani su kvalitetno rešenje koje odlično stilizuje prostor i čini ga vrlo atraktivnim u današnjem vremenu.

Moderni paravani za tuš kabine izuzetno su popularni zbog toga što kombinuju odličan stil, kvalitet, trajnost i povoljnu cenu uz jednostavnu ugradnju. Za postojeće tuš kabine u kupatilu može se kupiti sam paravan, koji će učiniti prostor efektnim, atraktivnim, ali i veoma praktičnim za svakodnevno korišćenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget