Brojni benefiti koji danas roditeljima stvaraju privatni vrtići 

Izbor vrtića u koji će ići dete obuhvata dosta razmišljanja, razmatranja prednosti, lokacije, upoređivanja mesečnih troškova između privatnih i državnih, kao i donošenje odluke u skladu sa raspoloživim kapacitetima. Danas su privatni vrtići jednako popularni kao i javni, odnosno državni, baš iz razloga jer pružaju veliki broj benefita deci i roditeljima. 

U modernom vremenu koje karakterišu brojne inovacije, privatni vrtići predstavljaju izuzetno opremljen prostor, čije uređenje prati svetske trendove, objekti su najnovije generacije izgradnje i ambijent obogaćen kvalitetnim sadržajima. Deca prosto imaju priliku da u svakom trenutku uživaju u igri, zabavi, ishrani, druženju sa vršnjacima i vole da provode vreme na mestu na kojem se osećaju sigurno. 

Posvećenost svakom detetu pojedinčano je moguće

Dok su državne ustanove za čuvanje dece uglavnom popunjenih kapaciteta, usled kojih grupe imaju i nekada do 30 mališana, privatni vrtići neguju tradiciju rada sa svega nekoliko njih. U tom pogledu, grupe imaju između 7 i 10 mališana, što je optimalan broj za mogućnost individualnog pristupa potrebama svakog deteta i ispunjavanju želja u domenu interesovanja. 

Male grupe su sjajne za upoznavanje i druženje, a obezbeđuju i rad u paru, grupne vežbe i radionice uz koje će podsticati kreativnost i maštovitost. Takođe, to raduje roditelje, koji prepoznaju sve razvijenije sposobnosti i veštine svoje dece koje usvajaju zahvaljujući tome što ih edukuju privatni vrtići. 

Usklađivanje sa potrebama roditelja je kontinuirano

Današnji privatni vrtići imaju fleksibilno radno vreme, koje se proteže često od ranih jutarnjih, do večernjih sati – najčešće 18 ili 19 časova. Bar 2 ili 3 sata kraće radno vreme imaju državni vrtići, zbog čega se roditelji obično snalaze za popodnevno čuvanje dece ili ih vode u igraonice. 

Kako su standardni radnog vremena roditelja promenjeni tako da često rade i više od 8 časova dnevno, privatni vrtići obezbeđuju boravak deteta u kontinuitetu. Pored toga, veliki broj ovih vrtića radi vikendom, i to čak i nedeljom, što je sjajno u slučaju da roditelji moraju da završe neke obaveze bar i periodično. Na isti način, roditelji dete mogu odvesti kasnije u vrtić od programa, izvesti ranije i slično.

Troškovi koji su gotovo izjednačeni sa državnim vrtićem

Za roditelje, važno je razmatranje i troškova na mesečnom i godišnjem nivou kada su u pitanju državni i privatni vrtići. Iako su generalno privatni skuplji, zahvaljujući subvencijama i refundacijama koje obezbeđuje veliki broj gradova, cenovno se izjednačavaju sa javnim, odnosno državnim. Privatni vrtići samim tim troškovno su vrlo slični državnim, što pokazuje da ne moraju biti skupi. 

Dobijaju se kvalitetni obroci i užine, a postoje i posebni režimi za vegane, vegetarijance i u slučaju alergije na određene namirnice. Uglavnom deca imaju doručak, užinu i ručak, a u zavisnosti od radnog vremena često ponovo užinu, čak i večeru. 

Roditeljima stvaraju mnogostruke benefite privatni vrtići u modernom dobu, zahvaljujući inovativnim aktivnostima i sadržajima, fleksibilnosti osoblja, odličnom radnom vremenu i individualnoj posvećenosti svakom detetu. U pogledu troškova, vrlo su slični državnim vrtićima zahvaljujući raznim subvencijama i refundaciji od strane lokalnih samouprava, pa je njihova popularnost sve veća u modernom vremenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget