Kako odabrati pravu igračku za dečaka?

Dečacima su na raspolaganju brojne igračke prilagođene svakom uzrastu.

Bilo da tražite savršenu igračku kao rođendanski poklon za dečaka, ili za neku drugu specijalnu priliku, nekada nije lako odabrati i pravu stvar koja će oduševiti malog slavljenika. Trendovi se menjaju, deca prefeririaju različite stvari, ali postoje opcije sa kojim nikada ne možete da pogrešite.

Ukoliko znate omiljenog crtanog junaka koji oduševljava mališana, njegovo idealno zanimanje ili hobi, onda je pola posla odrađeno. Međutim, ako se dvoumite, pokušaćemo da vam olakšamo odluku.
Igračke za bebe, veliki izbor boja, oblika i funkcionalnosti

Za dečake mlađeg uzrasta do dve godine, gotovo da ne možete da napravite grešku. Umetaljke, edukativni stočići, mekane knjige ili igračke za kretevac i kolica biće pun pogodak.

S obzirom na njihov uzrast, bitno je da sve igračke budu od neškodljivih i mekanih materijala jarkih boja koji će ih zabaviti, uz pomoć kojih će vežbati motoriku i učiti o svetu oko sebe, životinjama, zvucima i bojama.

Drvene igračke kao dugotrajna uspomena

Kad već krenu samostalno da istražuju okolinu, drvene igračke za dečake biće pun pogodak. Kocke za slaganje, umetaljke sa životinjama, muzički instrumenti i drveni vozići, vozila i garaže biće ne samo kvalitetan poklon već i trajna igračka koja se prenosi i na mlađu braću i rođake.

One malo starije sigurno će obradovati „ozbiljnije“ stvari kao što su drveni bilijar, stoni fudbal ili setovi sa alatom.

Drvo kao prirodan materijal preporučljiv je za decu, a igračke su bojene netoksičnim i bezbednim bojama koje garantuju trajnost i kvalitet.

Alatski setovi i vozila pravi su izbor

Alatske radionice i različiti setovi alata neće ostaviti ravnodušnim nijednog dečaka. Većina njih takođe se oduševljava svim vrstama vozila, kako onim na daljinsko upavljanje, tako i vozićima na baterije ili vozilima na pedale i akumulator.

Brend Mehano nudi širok izbor vozića i pruga, a tu je i Bruder sa širokom ponudom vozila na pedale, traktora, kamiona i bagera. Za velike dečake koji vole četvorotočkaše, auto na akumulator ostaviće ih bez reči.

Ekspermentalni setovi za buduće naučnike

U školskom uzrastu kada već krenu da istražuju više svet oko sebe i da se interesju za nauku ili istoriju, mikroskopi, svetleći globusi, setovi sa naučnim eksperimentima, postaju nezaobilazan izbor.

Igračke za dečake sa sportskim duhom

Za one koji su više okrenuti sportu, pored nezaobilaznih lopti sa grbom omiljenog fudbalskog kluba, nećete pogrešiti ukoliko odaberete set za košarku sa ili bez postolja, bokserski set ili par kvalitetnih rolera.

Sa dolaskom proleća neizbežne postaju baštenske kućiće i šatori sa likovima junaka iz poznatih crtanih filmova ili sa tematskim dezenima- vatogasna i policijska stanica, garaža i slično.

Puzle kao nepogrešiv izbor za sve uzraste

Za školski uzrast puzle su jedan od prvih izbora za rođendanski poklon ili za bilo koju drugu priliku. Potrebno je samo da odaberete zanimljivu fotogrfiju puzle koja će oduševiti dečaka, a upravo takav poklon ostače mu trajna uspomena.

Pri izboru igračaka za dečake, bilo da je u pitanju vaše dete ili da birate poklon, bitno je da se zapitate: „Da li ovo kupujem jer se dopada meni, ili će se dopasti i dečaku? Kakvu poruku ova igračka nosi? Da li će mu pomoči da uči, razvija svoje potencijale i hobi i da li će se dobro zabaviti i obradovati?“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget