All on 4 – vraća osmeh na vaše lice

Imate problem sa zubima, zapravo sa time što ostajete bez zuba? Sa godinama iz različitih razloga ostajemo bez svog, nekad, zadivljujućeg osmeha. Gubitak zuba i kosti može biti ozbiljan problem do te mere da dovodi pacijente u situaciju da veoma dugo nose neudobne proteze, koje vremenom gube na kvalitetu. Do sada su intervencije kojima smo taj problem rešavali bile i skupe i dugotrajne, međutim, zubna protetika je toliko napredovala da sad istu poteškoću možemo rešiti za nekoliko dana i sa mnogo manje novca. Naš spas je All on 4!

Šta je all on 4?

All on 4 koncept je jedan od najsavremenijih načina ugradnje implanata. On podrazumeva ugradnju 4 šrafa u vilicu na koje se drži most. Ovakva ugradnja implanata je trajnog karaktera, a izvodi se najviše 72 sata. Nevažno je da li ste kod stomatologa došli bez zuba, sa rasklimanim zubima za vađenje ili sa nestabilnom protezom, iz zubne ordinacije ćete izaći sa najlepšim osmehom. All on 4 omogućava fiksni protetski zahvat sa pacijentima kod kojih postoji vrlo opsežan gubitak kosti i zuba. Na kraju intervencije, pacijent izlazi sa popunjenim lukom od oko 10 do 12 zuba. Najmanje 4 implanta su potrebna da bi ovakva intervencija mogla da bude uspešna, a može se raditi i sa 6 i sa 8 implanata. Preporučljivo je za donju vilicu primeniti koncept all on 4, a za gornju all on 6. Pošto je smanjen broj implanata, u odnosu na renije intervencije, manje su i šanse da dođe do bilo kakvih komplikacija.

Prednosti all on 4

Iako ove intervencije spadaju u visokoestetsku hirurgiju, ipak traju kraće od klasičnih. S obzirom na to da joj se podvrgavaju pacijenti sa opsežnim gubitkom zuba, dobro je što kod all on 4 koncepta nije neophodno dodavanje veštačke kosti i podizanja poda sinusa, što je do skora bilo neophodno. To se postiže postavljanjem vilice pod uglom od 45 stepeni, kako bi se zaobišla intervencija i na sinusima. 

Zatim, vama će se pozabaviti stomatolog specijalista ili stručni tim, koji je sertifikovan (neretko baš na Maloclinic – klinici profesora Malo, koji je izumitelj koncepta all on 4). 

Oporavak, odnosno prihvatanje implatanata traje svega nekoliko dana. Preporučuje se da se samo prva 2, 3 dana konzumira tečna ili kašasta hrana, da se redovno uzimaju lekovi (na 6 do 8 sati), da se stavljaju hladne obloge i da se ne vrši potpuno opterećenje na zube, a posle toga je sve dozvoljheno. Većina zadovoljnih pacijenata kaže da je taj dan implantacije najnaporniji, jer se, uz nekoliko pauza, u ordinaciji provede veći deo dana. Zato je važno da dođete u udobnoj odeći i bez šminke, da imate jedan umeren obrok sat vremena pre početka intervencije i, po mogućstvu, povedite sa sobom nekoga ko vam je blozak na protetsku probu zuba.

 Cena konačnog proizvoda zaavisi od mnogo faktora – osnova za buduće zube, kompozitni zubi, keramički zubi,…. Ono što znamo je da su u cenu uračunati implantati, multi-unit abatmenti, protetske komponente i ultra laki akrilatni most. Ono oko čega se morate dogovoriti sa svojim stomatologom, zavisno od vašeg slučaja su dodatne usluge, poput rendgen snimaka, pregleda, vađenja zuba, veštačke kosti, membrane i sl. Kako god bilo… I dalje će manje koštati od klasičnih intervencija u ove svrhe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget