Kako do blistavo belog i zdravog osmeha

Najlepši detalj na svakoj ženi ili muškarcu, pored očiju je sigurno i biserno beli osmeh. Da bi bio upravo takav, podrazumeva se svakodnevna nega i čistoća zuba, u skladu sa preporukom stomatologa. Kako bi se belina trajno zadržala, potrebno je voditi računa o tome šta se sve unosi od namirnica i kojoj meri, ali i sprovesti određene procedure. 

Ordinacijsko izbeljivanje zuba može da napravi magiju koja kombinuje belinu, svežinu i čistoću zuba u svakom trenutku. Biserni osmeh nije samo estetski detalj, već i način održavanja zdravlja, a sigurno je da pruža pravu dozu samopouzdanja i energije. Neki od načina ostvarivanja beline zuba, biće dati u nastavku teksta. 

Ordinacijsko izbeljivanje zuba 

Inovativne tehnike realizacije stomatoloških postupaka, veoma su popularne u današnjem vremenu. U poređenju sa nekadašnjim načinima na koji se vrše sve popravke, ali i ordinacijsko izbeljivanje zuba, danas su metode znatno efikasnije, brže i delotvornije. Za estetski tretman zaduženo je ordinacijsko izbeljivanje zuba, kao način da se uspostavi belina koja neće uticati na smanjenje kvaliteta zuba i tanju gleđ. Naprotiv, to će biti jedna od mera koja podstiče zdrav i čist osmeh. 

Priprema pre procedure podrazumeva razgovor i konsultacije, kao i pregled stanja zuba, jer se sve nečistoće, nekvalitetne plombe i slično. Ordinacijsko izbeljivanje zuba vrši se uz snop svetlosti, prethodno premazuje gel neutralne vrednosti, dok je postupak potpuno bezbedan i bezbolan. Kako bi se u potpunosti postigao efekat blistavo belog osmeha, potrebno je da se postupak s vremena na vreme ponovi. Tehnika je vrlo popularna i moderna, traje 20 minuta najviše i može se ponavljati u skladu sa preporukom stomatologa. 

Druge tehnike za beljenje zuba

Danas je sigurno najpopularniji način postizanja blistavog osmeha ordinacijsko izbeljivanje zuba. Pored ove metode, postoje i brojne druge, kao i životne navike koje utiču na to da zubi ne gube boju uz protok vremena. Jedna od njih je pravilna ishrana, odnosno maksimalno izbegavanje obilnog unosa tamnih napitaka, kao što je to kafa, crno vino, kakao, ali i cigareta i kaloričnih slatkiša prepunih šećera. Činjenica je da se određene namirnice ne mogu izbeći, ali je veoma značajno održavati negu zuba – redovno pranje, bar ujutru i uveče, a prema mogućnostima i više puta u toku dana. Druge metode mogu da obuhvate posetu stomatologu, ali je adekvatna higijena zuba imepativ njihove čistoće, beline i zdravlja. 

Odlazak kod zubara može da podrazumeva beljenje zuba uz lasersku tehniku, kao i primenu drugih ordinacijskih uređaja. Nekada su se vršile procedure koje i nisu bile tako prijatne, čak su imale i uticaj na pojavu oštećenja gleđi ili drugih neravnina na zubima. Današnje procedure su inovativne, a obuhvataju najčešće upotrebu gela, krem masa u kombinaciji sa laserom, snopom svetlosti i drugim instrumentima u ordinaciji. Pored realizacije tehnika, apsolutno je neophodno da se održava higijena zuba uz redovno pranje i čišćenje iglicama ili končićem, kao i da se izbegava unos štetnih materija i namirnica koji stvaraju tamnjenje i žutu boju.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba je moderna tehnika koja podrazumeva povratak snežne beline, uz upotrebu snopa svetlosti led lampica i kvalitetnog gela. Metoda je potpuno bezbolna, efikasna i delotvorna odmah nakon realizacije. Značajno utiče na estetiku osmeha, pružajući belinu i čistoću na koju svako može biti ponosan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget