Šoping u Beogradu u vreme Korona virusa

Beograd je već godinama unazad poznat kao grad šopinga i poznatih robnih marki za kojima lude trendseterke i ljubitelji mode širom sveta.

Šoping u glavnom gradu Srbije nosi mnoge prednosti, ne samo u pogledu dostupnosti artikala, već pruža mogućnost za više načina kupovine i dostavljanja odeće, obuće, aksesoara pa čak i prehrambenih proizvoda, i to u najkraćem roku.

Složićete se, to u mnogim delovima naše zemlje nije preterano moguće.

Online kupovina posredstvom proverenih kurirskih službi

Pandemija Korona virusa učinila je da online kupovina zaživi i u Srbiji, i da se kao normalan i siguran vid kupovine ustali među nas. Više ne morate provoditi sate u tržnim centrima, među rafovima i potrošiti i više novca nego što planirate – već jednim klikom činiti mnogo i za vaše zdravlje i za novčanik.

Online kupovina predupređuje fizički kontakt sa ljudima, štiti vaše zdravlje i zapravo vam pruža bolji uvid u asortiman i bolji pregled garederobe, u šta se možete uveriti i OVDE!

Jedino čemu se treba posvetiti jeste pažljivo utvrđivanje veličina, kako ne biste poručili manje ili mnogo veće komade. Sve što poručite, doprema se do adrese koju naglasite na formularu, i to u roku od 2 do 5 dana, zavisno od toga gde se nalazite i poručujete li s početka ili kraja nedelje.

Sve što poručite, stići će upakovano u kartonsku ambalažu, sa deklaracijom i računom. Kuriri su veoma ljubazni i doneće vam paket do vrata, na bilo kom spratu da se nalazite.

Svi vaši predmeti, odeća ili obuća dodatno su zaštićene pucketavom folijom, a ona je i garant mikrobiološke čistoće poručenog, jer virus ne može dugo opstati na ovakvim površinama.

Otvaranje tržnih centara i niže cene koje laskaju budžetu

Koliko je pad cena odeće, aksesoara, tehnike i prehrambenih proizvoda uticao na opstanak malih preduzeća i malih biznisa, toliko su potrošači mogli da se raduju nižim cenama omiljenih stvari sa svojih šoping listi.

Postoji opaska da nikada ranije nismo ovoliko kupovali, od hrane do odeće, a niske cene i podsvesni osećaj neizvesnosti u pandemiji, sigurno su krivci za ovakvo stanje.

Tržni centri polako postaju otvoreni za svoje kupce uokviru starog radnog vremena, što je do 22 časa, ali postojaće i radnje koje će kupce usluživati uoviru satnice od 8 ujutru do 18, odnosno 21 uveče.

Potencijalni problemi sa šopingom tokom Korone

Šoping u vreme Korone? Neki će reći “Da!” i pohitati u susret sniženjima, ali će mnogi odabrati i da drže svoju distancu – online kupovinom! Koji god oblik da odaberete, budite siurn da su vam mehanizmi zaštite i pažnje podignuti na makimum.

Sajtovi koji nisu u toku sa ponudom

Ako odlučite da snabdete kuhinju ili ormar putem online ponude, dobro se informišite o stanju artikala, odnosno obratite pažnju na to da li je sitaknuto da određeni artilkal zaista postoji u prodavnicama.

Često prodavci i veliki šoping lanci naznače da njihove stvari postoje u radnjama ili, pak, da su rasprodate. Međutim, pojavljuje se problem neodržavanih sajtova.

Pazite se sajtova koji nisu održavani, i čija ponuda nija dopunjavana i menjana u skladu sa kupo-prodajnim procesom. Čak i velike i poznate prodavnice obuće i odeće muku muče sa tim da na sajtu piše da je neki artikal dostupan – a da zapravo nije.

Vama će, naravno, nakon poručivanja ili utvrđivanja stanja biti javljeno (putem broja koji ostavite ili mejla) da patike, sandale ili haljina nije više na stanju, uz obavezni povraćaj novca.

Ipak, uzdati se u nekoga i čekati i po nedelju dana da nešto stigne nije nimalo profesionalno i šteti ugledu prodavca i poverenju koje kupci imaju u njega.

Redovi ispred prodavnica

Iako su preproruke da se na jednom mestu ne sme okupiti više od 10 ljudi – činjenica je da se među kupcima pojavio jedan paradoks kog čak i nije bilo ranije. U želji da se što pre domognemo nekih patika, da ugrabimo broj koji nam odgovara – čekamo i po nekoliko desetina minuta ispred prodavnice, dok se gužva unutra ne smanji.

Iako je danas online kupovina veoma pouzdana i sigurna kada su u pitanu vaši podaci sa kartice, dobro se informišite od koga kupujete i za tu nameru birajte isključivo proverene prodavnice!

Ukoliko ipak ne želite da se odreknete magije kupovine uživo – obezbedite sebe i druge, nosite masku u zatvorenom prostoru i suzdržite se od redova. Prošetajte do druge prodavnice, red će se za to vreme sigurno raščistiti, a vi možda pronađete još nešto zanimljivo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget