Promene u izgledu vašeg doma koje uvek možete da izvedete

uređenja enterijera

Uvek je dobro uneti po neku pozitivnu promenu u svoj život, jer tako se osećate najlešće relaksiranije, lepše, pozitivnije, a lepe promene uvek povoljno utiču na količinu sigurnosti i samopouzdanja koju jedna osoba oseća. Kako je dom oaza iz koje sve kreće, iz koje vi svuda krećete, nebitno da li se ticalo privatnog ili poslovnog života, onda uvek treba krenuti od nekih promena u  njemu, jer ćete tako promeniti izgled vašeg životnog prostora, budući da u njemu ne treba nikada da se osećate monotono, a to će osim uklanjanja osećaja monotonosti, učiniti da se osećate optimističniji i voljnije, energičnije za svaki dan.

Ne možete uvek promeniti sasvim svoj životni prostor, izmestiti ga iz mesta u mesto, ali uvek možete da napravite neke manje promene koje će doprineti tome da budete zadovoljniji i srećniji u njemu.

Krečenje stana

Svaka promena kreće o toga koje boje birate za svoj životni prostor, a to upućuje na činjenicu da sve kreće od krečenja stana ili kuće, naravno. Nemojte se nikada zaleteti pri odabiru boja za krečenje, već uvek vodite računa o tome kako ćete koju prostoriju u svom domu okrečiti, opremiti, kako bi krajnji rezultat bio stopostotono po vašem ukusu i kako bi odavao utisak i atmosferu porodičnog doma i one idile koja se svima često dopadne kada je vide u filmovima. Krečenje stana nije ni fizički jednostavan posao, zbog čega sve treba dobro isplanirati i sprovesti, ali je ovo jedna od tih promena koja će vam i te kako prijati i koju možete da radite dosta često.

Renovirajte kuhinju

Poznato je da je kuhinja srce svakog doma i mesto gde se okuplja cela porodica.  I tu se uvek možete poigrati sa bojama i uneti novi izgled, osvežiti postojeći prostor. Ponekad je dovoljno promeniti boju kuhinjskih elemenata, pa da kuhinja dobije potpuno novi izgled. Ukoliko želite da u potpunosti promenite enterijer svoje kuhinje, najbolji način da to uradite jeste promenom pločica. S tim u vezi budite oprezni prilikom odabira lepka za pločice. Pre nego što se upustite u ovaj proces, dobro se raspitajte kako kasnije ne biste imali nepotrebne troškove.

Promenite enterijer dekorativnim elementima

Krečenje stana je jedna veća promena u odnosu na to koliko često izgled doma, bilo koje prostorije u njemu može da se izmeni čak i svakodnevnim promenama u odabiru dekoracije, menjanju predmeta i dekora, te njihovih boja koje prave kontraste i zanimljiv izgled u svakom momentu. Zato se preporučuje da uvek birate jednostavnije boje nameštaja, zidova, ne praveći veće kontraste između njih, jer sve to možete veoma brzo uraditi dekoracijom kao što su cveće, ukrasne sveće, nekih zanimljivih posudica za stočić i sto, pa sve do odabira jastučnica, tepiha i prekrivača, kao i zavesa koje daju završni izgled celom domu.

Unesite biljke

Nikada nemojte učiniti da vaš dom bude bez neke bilje, pa bar i neke sitnije. Najpre, biljke, odnosno, sobno cveće, u velikoj meri daje taj osećaj topline, pravog doma, što je dovoljno veliki razlog da ih uvek imate u svom stanu, kući, negde u dnevnom boravku, trpezariji, a uz sve to, svoju kuhinju oplemenite nekim začinskim biljkama, koje će vam uvek biti tu pri ruci da ih sveže i sasvim zdrave ubacite u svoje omiljene obroke. Njihova zelena boja čini da se osećate opuštenije i umirenije, a pored toga, one sa cvetovima u boji stvaraju lepši izgled i kontrast sa svim ostalim što ih okružuje.

Promene u izgledu vašeg doma, makar se ticale toga da svakog dana promenite sveže ubrano cveće u vazi, činiće da se osećate uvek lepše, da imate više energije, da se osećate iznova i iznova osveženo i sasvim spremno za svaki izazov koji sledi, jer nije fraza kada se kaže da sve kreće od doma u kojem živite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget