Zašto je trešnjin parket sve popularniji?

Hrastov parket se nalazi na prvom mestu kada se govori o kvalitetu parketa, izdržljivosti i trajnosti. Međutim, i parketi od ostalih prirodnih materijala takođe imaju svoje prednosti.

Sve naravno zavisi od toga šta je vama najvažnije kada je parket u pitanju. Da li je to tekstura, šara, izdržljivost, trajnost i ostalo. Trešnjin parket jeste očigledno popularan u poslednje vreme i postoji više razloga za to. Postoji nekoliko prednosti po kojima se trešnjin parket izdvaja od ostalih, ali se u ovom slučaju ne smeju ni zanemariti oni nedostaci koje on nosi sa sobom. Više o kupovini i ugradnji parketa možete pročitati na sledećem linku.

Crvena nota trešnjinog parketa

Verovatno jedna od glavnih prednosti trešnjinog parketa je upravo njegova specifična boja. Zapravo ono što je prepoznatljivo kod trešnjinog parketa jeste taj crvenkasti ton, koji je prirodna boja i koja je vrlo egzotična i lepa, a pritom se vrlo dobro uklapa u bilo koji enterijer. Takva boja ne može da bude postignuta ni na jedan drugi način, ni veštački i upravo zbog toga privlači najveću pažnju.

S obzirom na tu jedinstvenu boju, svi žele da imaju tako nešto posebno u njihovom stanu. Zato i jeste prevelika želja za posedovanjem ovog parketa, jednim delom to je zbog zaista predivne crvene note, a drugim delom i zato što ne postoji mnogo takvih, niti približno sličnih parketa od drugih materijala.

Nije lako nabaviti i proizvesti trešnjin parket

Za razliku od proizvodnje drugih parketa, trešnjin parket je malo komplikovanije napraviti, odnosno obratiti prirodne materijale i prirodno drvo trešnje da bi se napravio parket. Zato se ponekad to radi po specijalnim porudžbinama. Kada znate da se nešto proizvodi samo za vas i kada znate da ćete u tom trenutku samo vi imati to, onda to neku stvar, u ovom slučaju trešnjin parket čini još posebnijim. Zbog toga je sasvim logično da trešnjin parket ima i značajno veću cenu.

U nekim slučajevima se može dogoditi da morate da sačekate jedan određeni period ukoliko želite da kupite baš ovu vrstu parketa.

Trešnjin parket je topliji od ostalih

Svi oni koji imaju trešnjih parket su zapravo oduševljeni toplinom ovog parketa. Zapravo on je znatno topliji od ostalih vrsta. To je ono što se izdvaja kao glavna prednost, pored specifične crvene boje, koju ima trešnjin parket. Crvena nota parketa izaziva taj osećaj topline doma i celokupnog enterijera, ali je zapravo i realan osećaj prijatan.

Trešnjin parket je dobra ideja za dečije sobe, s obzirom da deca najviše vole da se igraju upravo na podu.

Nedostaci – previše osetljiv

Pored svih prednosti koje ima trešnjih parket, morate biti i svesni njegovih mana, da biste znali šta možete da očekujete. Trešnjin parket je veoma osetljiv. To znači da morate posebno da vodite računa kako se odnosite prema njemu. Morate da pazite kakav nameštaj imate, ne smete dozvoliti da se taj nameštaj pomera, jer on može vrlo lako da izgrebe parket, a onda teško da ćete nešto uspeti da sanirate.

To je takođe ono što ističu mnogi koji imaju trešnjin parket, previše je mekan. Tako da, ukoliko ste obazrivi i znate sigurno da ćete voditi računa, a imate veliku želju da kupite trešnjin parket, onda to i treba da učinite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget