Zašto je PVC stolarija najtraženija vrsta stolarije u Beogradu?

PVC stolarija je, već odavno, kako u stranim zemljama tako i kod nas, postala najtraženija vrsta stolarije i nezaobilazna kada se vrši adaptacija i uređenje doma.

PVC stolarija u Beogradu zauzima nesumnjivo prvo mesto po traženosti kako za domove, tako i poslovne prostore, podjednako za sve namene ali i veličine objekata. I dok se izolacije zidova razlikuju po traženosti i učinkovitosti, ona ostaje kao, po svoj prilici, najbolji vid izolacije prozora. Zašto je to tako?

PVC stolarija je najbolji izolator

Kako se pravi od recikliranih PVC materijala koji se zbog svoje prirode lako uklapaju u sve dimenzije, ali i oblike, jasno je zbog čega se PVC stolarija redovno predstavlja kao najbolji izolator. Izuzetno otporna na sve temperature, ali i padavine, vlagu i slične vremenske (ne)prilike, ova vrsta stolarije ostaje postojana dugo vremena, ne menjajući oblik.

Upravo zbog toga što svoju formu vremenom ne menja, PVC stolarija podjednako dobro dihtuje i nakon više desetina godina kao i prvog dana nakon postavljanja. To joj omogućuje da unutrašnji prostor štiti od prodora toplog i hladnog vazduha, ali i od vlage i vetra, koji u stanovima i kućama sa slabom stolarijom može značiti i 20 stepeni niže u prostoriji.

Za zanemarivanje nije ni činjenica da PVC stolarija podjednako dobro štiti i od buke, čiju bi štetnost najbolje znali da objasne oni koji žive pored prometnih ulica i u bučnim gradovima. Uticaj buke na miran san i svakodnevno funckionisanje može biti poguban na duže staze.

Ovo je investicija koja se isplaćuje

Zbog svega navedenog, PVC stolarija je ona vrsta investicije koja je zaista isplativa. To se najbolje vidi na mesečnim računima za struju i grejanje – kod onih koji se greju na struju, pogotovo, PVC stolarija samu sebe može isplatiti već nakon godinu dana od postavljanja, a kasnije može značiti samo uštedu.

Isto važi i za one koji su imali problema sa vlagom. Kako PVC stolarija štiti od prodora vlage u unutrašnji prostor, to znači da ona ujedno rešava ovakve vrste poteškoća i samim tim ne zahteva finansije za stalno krečenje i održavanje prostora, koji se kasnije mora čistiti i sređivati od buđi i drugih štetnih mikroorganizama.

Njena važnost za zdravlje je takođe veoma važna. Kao dobar izolator, PVC stolarija je posebno važna zimi, jer se u slučajevima loše izolacije temperatura unutra tokom noći, kada se ne greje, može izjednačiti sa onom napolju.

PVC stolarija nema nikakve troškove održavanja

Pored toga što je PVC stolarija sama po sebi otporna i dugo traje – dok čak pola veka i više – ona ne zahteva ni bilo kakav vid održavanja. Drvena stolarija zahteva makar godišnje popravke, doradu i farbanje, dok sa PVC nećete imati ovakvih problema, ali ni izdataka. To samo potvrđuje da je PVC stolarija odlična investicija za Vaš dom ili poslovni prostor.

Za njeno održavanje biće Vam dovoljna vlažna krpa kojom brišete prašinu ili prozore, kako biste je očistili, dok Vam sve ostale radnje koje zahtevaju ostale vrste stolarije, a samim tim i novac, u ovom slučaju neće biti potrebne, te ćete makar po jednom pitanju u vezi sa investicijama u svoj dom nakon ugrađivanja PVC stolarije moći da se opustite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget