Vodič za organizaciju dečijeg rođendana

Ako se bliži rođendan Vašeg mališana, predstoji Vam i organizacija zabave i planiranje troškova, te mnoštvo obaveza koje ćete morati da završite.

Zbog toga Vam predlažemo da počnete na vreme, prateći naš vodič korak po korak, kako ne biste nešto zaboravili.

Izbor dečije igraonice/proslava kod kuće

Ukoliko ste se rešili da rođendan pravite kod kuće, postarajte se da na dan proslave deci obezbedite dovoljno prostora.

Ako pak ne želite da uznemiravate komšije ili ne želite nered u kući, sigurno je da ćete se odlučiti za dečije igraonice koje su ujedno i veoma popularni prostori za ovakve tipove proslava.

Mi Vam predlažemo da izbor dečije igraonice započnete preporukama ostalih roditelja ili onim pozitivnim komentarima nađenim na internetu, pa da se tek onda rešavate za blizinu/daljinu dečije igraonice Vašoj kući, odnosno vrtiću ili školi mališana.

Nekada samo malo udaljenija igraonica može pružiti mnogo više zabave i bolji prostor od one u kraju, a i deci će prijati da malo promene ambijent dečije igraonice koju redovno posećuju.

Spisak gostiju i pozivnice

Na prvom mestu, u dogovoru sa detetom napravite spisak gostiju. Ovo može biti i sjajna zabava, a pritom ćete dozvoliti i svom klincu ili klincezi da učestvuju u organizaciji.

Na redu su pozivnice. Kada odredite termin, možete odmah početi sa pravljenjem ili biranjem rođendanskih pozivnica. Ne moramo Vam posebno napominjati da na njima mora stajati vreme, datum i adresa dečije igraonice, ako ste rešili da zabavu organizujete u ovakvom prostoru. Skrenite pažnju detetu ako je odlučilo da samo pravi i crta pozivnice.

Posluženje i rođendanska torta

Za posluženje se uvek možete rešiti za ketering Beograd, ili grad gde živite i dobićete sendvičiće, rolate i slano pecivo, koje ćete postaviti pored zanimljivih rođendanskih tanjirića.

Mnoge dečije igraonice i same imaju posluženje za rođendane, te se raspitajte da li Vam isto odgovara ili ćete sami praviti ili naći svoje.

Uz plastične ili papirne tanjiriće kupite i odgovorajuće čaše za sokove, koje možete dozvoliti i slavljeniku da bira.

Kada je u pitanju rođendanska torta, bilo da ste rešili da je naručujete u poslastičarnici ili ste sami veštiji sa ukrašavanjem, treba da znate da su veoma popularne torte sa crtanim junacima u 3D verziji, kao i one inspirisane hobijem slavljenika, te se možete kretati među ovim idejama. Naravno, najtoplija preporuka je da slavljenik ili slavljenica sami odaberu izgled.

Animacija mališana

Mnoge dečije igraonice nude u sklopu programa za rođendane vaspitačice koje čuvaju decu i sa njima se igraju.

Međutim, Vi svoj kriterijum pronalaženja odgovarajuće dečije igraonice možete uskladiti i sa tim koji prostor nudi prave animatore, poput klovnova ili glumaca koji zabavljaju decu i na razne načine ih podstiču na igru. Mnogi od njih zaista znaju da organizuju sjajnu i do sad neviđenu zabavu.

Sa druge strane, ako dečije igraonice nisu Vaš izbor i žurku za mališane pravite kod kuće, možete se potruditi da nađete neku jeftiniju disko kuglu i napravite pravi doživljaj diskoteke.

Maskenbal je, takođe, uvek dobra ideja, kao i igre poput muzičke stolice, asocijacija ili kviza znanja. Ovde možete iskazati svu svoju kreativnost.

A kako Vi organizujete rođendan svog mališana?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget