Verna i uvek poželjna pomoć prilikom nošenja mališana u rukama

Držanje bebe u rukama izvor je pozitivnih misli, ljubavi, emocija, neverovatnog osećaja smirenost i nežnosti, i sve to bez trenutka predaha i umora. Ipak, vremenom kako mališani postaju sve veći, rastu, razvijaju se i samim tim dobijaju na težini, nije uvek jednostavno držati dete u kontinuitetu. 

Danas postoje raznovrsni artikli koji su osmišljeni i dizajnirani na način da roditeljima pruže olakšice i podršku prilikom odgajanja deteta, kako tokom putovanja, vožnje ili uspavljivanja, tako i kada se radi o nošenju mališana. Tako, danas postoje različiti tipovi nosiljki – kengur, marame i druge varijante koje pružaju lako i nošenje bez tegoba.

Kengur nosiljke – oprema koja predstavlja značajnu pomoć

Inovativne nosiljke za bebe olakšavaju nošenje u svim prilikama i vremenskim uslovima. Posebno su moderne kengur nosiljke čiji naziv i asocira na način korišćenja – snažni kaiševi postavljaju se preko ramena, a dete se nosi napred u zaštitnom prostoru. Kengur nosiljke predlažu se za svaki uzrast deteta, od rođenja do godinu dana, odnosno obično prohodovanja. 

Karakteriše ih visok stepen bezbednosti i sigurnosti zahvaljujući velikom broju pojaseva i mehanizama pričvršćivanja – kopčanja, šniranja, „čičak“ traka i drugih sklopivih elemenata. Jednostavno se održavaju mašinskim pranjem, ostavljaju slobodan prostor ruku roditeljima za druge aktivnosti, što je pomoć koja je uvek dobro došla.

Chicco kengur – nosiljke koje su vrlo kvalitetne

Širom sveta, Chicco kengur prepoznatljiv je po svom kvalitetu i olakšavajuće osećaju prilikom nošenja deteta u naručju. Asortiman ovog proizvođača prepoznatljiv je širom sveta po svom kvalitetu, sjajnom dizajnu i praktičnošću. Chicco kengur namenjen je bebama od rođenja, do 9 kilograma težine, i koristi se za nošenje deteta napred, ali postoje i modeli koji se mogu postaviti i na leđa. 

Dete nošeno napred je najsigurnija opcija, a i tako se može odabrati da li će biti okrenuto ka roditelju, ili od njega. Mekani, nežni na dodir i komforni materijali izrade pružaju udobnost nošenja mališana u svakom trenutku, a roditeljima lakoću održavanja Chicco kengur nosiljke. Takođe, odličan dizajn ima zaštitne jastučiće koji stvaraju komfor i bebi i osobi koja je nosi, kao i dodatna ojačanja i elemente za hladnija godišnja doba.

Marame za nošenje deteta – lagani materijali i nežnost

Drugi tip „pomoćnika“ prilikom nošenja mališana u rukama, jesu marame – nosiljke izrađene od laganih, tanjih, ali snažnih i čvrstih materijala. Osnovna karakteristika jeste nošenje deteta uz pravilno raspoređivanje težine, bez nelagodnosti i bola u leđima. Elastično se prilagođavaju obliku tela deteta i načinu nošenja, što istovremeno pruža olakšice i roditeljima tokom kretanja. 

Kako bi roditelji imali ruke slobodne za druge aktivnosti ili kretanje bez osećaja težine, preporuka je koristiti elastične ili tkane varijante marama za nošenje bebe. Takođe, u ranom periodu razvoja kičma bebe se tek formira, zbog čega je i poželjno da ne trpi veliki pritisak, već da bude izložena elastičnim materijalima.

Mnogo je razloga da inovativne i pouzdane nosiljke za bebe budu deo opreme koja se nabavlja u cilju olakšavanja svakodnevnice sa mališanima različitog uzrasta. Chicco kengur izbor je roditelja koji biraju opremu posvećeno i sa aspekta kvaliteta, a zadovoljstvo praktičnošću, materijalima, udobnošću i osećajem komfora ispisuje se svakodnevnim nošenjem bebe u nosiljci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget