Upotreba kože za izradu univerzalne galanterije

Upotreba kože pronašla je primenu kroz brojnu univerzalnu galanteriju. Značajna je izrada kožnih torbi, novčanika kaiševa, jakni ali i pantalona.

Navedeni tipovi aksesoara mogu biti izrađeni na osnovu muškog ili ženskog programa. U pogledu estetike, koža je uvek u trendu sa značajnim uočljivim efektom. Trajnost, otpornost i izdržljivost predstavljaju osnovne mehaničke karakteristike proizvoda od kože. Proizvodi od kože mogu biti veštačkog ili prirodnog porekla. Zavisno od načina izrade i stepena obojenosti, sledi njihova upotreba. Tradicija za proizvodnju kože sve više zastareva pa se primenju ekološki materijali slični originalnoj prirodnoj koži.

Funkcionalna primena ženskih kožnih novčanika

Pravi izbor za modernu ženu upravo su ženski kožni novčanici modernog dizajna i elegancije koja odgovara svakoj prilici. Uz kožni novčanik poželjno je kombinovati elegantu kožnu torbu. Kod izbora kožnih novčanika sledite unutrašnji izgled, dovoljan broj pregrada kao i zatvarnje na kopčanje ili šniranje. 

Visoki sjaj je odraz koji dodatno ističe efektnost kože, pri čemu odabrana boja savršeno dolazi do izražaja. Poklon novčanik od kože, možete darivati ženi u svakoj prilici, pri čemu vodite računa o pakovanju odnosno ukrasnoj kutiji. Elegancija se ističe primenom teleće kože sa ujednačenim sjajem srednje jačine. Zanimljivo je darivanje brendiranih kožnih novčanika domaće ili strane proizvodnje. 

Uz  ženski kožni novčanik prilagodite modernu kožnu  tašnu

Ukoliko ste odabrali strukturni izgled kožnog novčanika za žene, dalju pažnju usmerite na pravi izbor kožne torbe. Neophodno je sagledati spoljašnji izgled pri čemu se utvrđuje struktura sa svim prikrivenim nedostajućim detaljima. Ukoliko je izbor sveden na odabir lakirane kože, budite oprezni, jer za pravu kožu sledi primena posebnih lakova. 

Atraktivan izgled kožnih torbi sa novčanicima postiže se primenom goveđe kože. Postojanost i kvalitet predstavljaju glavne karakteristike goveđe kože. Moderan, atraktivan i kvalitetan odabir goveđe kože dolazi sa podneblja Italije ali i Turske. Bez obzira na primenu odabrane galanterije, prirodna koža u izvornom stanju mora biti adekvatno obrađena, što doprinosi mekoći i kvalitetu. 

Održavanje proizvoda od kože utiče na izvorno stanje

Svi proizvodi kože radi dužeg trajanja i postojanosti materijala, moraju biti adekvatno negovani, pri čemu održavanje zavisi od tipa upotrebljene kože. Poželjno je čišćenje kože i glađenje površine kremom sa masnijom strukturom. Utrljajte sloj kreme suvom krpom pri čemu će upijanje biti ravnomerno i ujednačeno. 

Kožni materijali se mogu prezasititi čestom upotrebom masnih preparata, ali njihova temeljna upotreba neće škoditi samom kvalitetu. Osnovni motiv održavanja, svodi se na bolji izgled, ujednačen sjaj, čistoću materijala i zaštitu od isušivanja. Nije poželjno nošenje proizvoda od prirodne kože na hemijsko čišćenje, naročito kod farbanih oblika. 

Ukoliko su kožne stvari upile nečistoće iz zatvorenog prostora, poput duvanskog dima, iznesite ih na lagani povetarac. Poželjno je sunčanje kožnih proizvoda, naročito tokom proleća na umerenim temperaturama koje neće škoditi istezanju. 

Bez obzira na odabrani proizvod od kože, celokupan asortiman predstavlja modni detalj ali i odraz jedinstvenog stila. Sledite odabir prepoznatljivih detalja od kože, poput novčanika, torbi ili jakni, one nikada nisu van modnih okvira. Ukoliko se odlučite za par kožnih cipela, vodite računa o češćem čišćenju i glađenju površina, koje će odavati utisak glamura i neizostavnog modnog detalja.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget