Sve što treba da znate o streč foliji na jednom mestu: karakteristike, primena, prednosti

Danas, u savremenom dobu, streč folija je dobila novu formu ali i polja primene zajedno sa razvojem i naših potreba, umnožavanjem transporta i sve većeg broja proizvoda koji se nalaze na tržištu. Od streč folije očekuje se da zadovolji veliku potražnju i visoke standarde, pogotovo kada je njena snaga u pitanju, te da obezbedi i osigura pouzdanost i ekonomičnost ali i visoke performanse prakovanja. 

Karakteristike streč folije

Napredak u svim sferama života doprineo je i da karakteristike streč folije danas budu kombinovano visoka elastičnost uz ogromnu snagu. Streč folija je jednostavna i ekonomična za korišćenje i to je jedan od razloga njene široke primene. Pravi se od granulate uz različite kombinacije. Providna je (iako se u poslednje vreme javlja i crna streč folija) i vodootporna, uglavnom visoko otporna na kidanje i habanje. U zavisnosti do posla za koji vam je potrebna, streč foliju možete naći u različitim veličinima, širinama i debljinama, različitog nivoa rastegljivosti. Napravljena je tako da je lako prilagodljiva različitim oblicima, materijalima i površinama i može da zadovolji različite potrebe. Može biti ručna i mašinska, a u zavisnosti za šta vam je potrebna u sepcijalizovanim radnjama za prodaju možete dobiti korisne savete i sugestije od prodavaca kako biste odabrali najbolju za ono za šta je vama potrebna. 

Višestruka primena streč folije

U zavisnosti od vašeg životnog iskustva, polja rada, pola i drugih okolnosti zavisiće i slika u vašoj glavi koja će se pojaviti na pomen streč folija. Domaćicama je verovatnije da će na pamet pasti streč folija proizvedena za  ručnu primenu u domaćinstvu, dok će onima koji se bave poslovima transporta na pamet pasti ona streč folija koja je namenjena zaštiti robe od oštećenja i spoljnih uticaja prilikom transporta. Dostupni podaci govore o tome da je upravo ova vrsta folije najčešće korišćena ambalaža za pakovanje proizvoda u transport različitih proizvoda i robe. Njena funkcija u domaćinstvima je malo drugačija i ona uglavnom služi kao bi sačuvala svežinu određenih proizvoda. 

Sve snage streč folije

Snaga streč folije ogleda se upravo u tome da štiti robu tj. proizvod od spoljnih uticaja, od prljanja, vlage, vremenskih i drugih uticaja, tj. njena snaga je njena otpornost uz ekonomsku isplativost i ekološku održivost. Njena prednost ogleda se i u tome što jedan tako lagan i jednostavan proizvod, a opet i lako dostupan na tržištu, ,,radi veliki posao” tj. drži robu za koju je upotrebljen, kompaktnom i stabilnom, čak i ako je ta roba nepravilnog oblika. Uz to u pakovanju robe za transport streč folija poboljšava stabilnost upakovanih ili grupisanih proizovda ili pakovanja, tako što formira jedinično opterećenje i osigurava određeni stepen zaštite od prašine i vlage. Neki podaci govore o tome da ovako upakovana roba smanjuje stepen neovlašćenog korišćenja, zloupotrebe i krađe.

Zaključak je da streč folije odlično zamenjuju fiksiranje robe u transport trakama za vezivanje ili korišćenjem nekih vreća za pakovanje, a posebno olakšava samo pakovanje robe na palete, dok u domaćinstvu ima veliku primeni za očuvanje svežine hrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget