Šta krije jedan školski ranac?

Pored udžbenika i svezaka koji jesu najteži u svakom školskom rancu naći će se mnogo drugih sitnica koje čine školski život. Kako sve spakovati, olakšati nošenje, a da se ništa ne zaboravi briga je većine roditelja školske dece.

Zato je na početku važno izdvojiti novac za kvalitetan ranac. On treba da bude sa više pregrada, od materijala koji se ne cepa lako, sa rajferšlusima koji će izdržati mnogo otvaranja i zatvaranja. Deo koji dodiruje leđa treba da bude ojačan, a naramenice široke i podesive.Vodite računa i o veličini, naročito kada su u pitanju najmlađi školarci. Ranac ne treba da bude veći nego što dete može da ponese.

Školski pribor za svaki dan

Mnogo toga se nosi u školu svakodnevno. To su stvari koje se ne sklanjaju iz rančeva i potrebne su skoro na svakom času. Udžbenici i sveske, pre svega, nešto su što se podrazumeva. Da bi sve to ostalo očuvano i da bi moglo da se koristi cele školske godine, ne bi bilo loše staviti ih u uvijače. Pored providnih, naći ćete i one dizajnirane, sjajne, a motivi su raznoliki, od crtanih junaka do grbova fudbalskih klubova. Ovakve uvijače najviše vole učenici nižih razreda.

Nešto neizostavno za svaki školski dan jesu i pernica i školski pribor. Predmet koji u sebi krije sve olovke, bojice i flomastere, gumice i rezače, lenjire i šestare i još mnogo toga, možete pronaći u različitim modelima i veličinama. Najmlađi najviše vole one sa više pregrada, na ,,više spratova“ jer je u njima sve uredno i pregledno složeno. Mnogo toga može da stane i u neseser pernice iako ne izgledaju tako veliko.

Školski pribor za određene aktivnosti

Ono što se ne nosi u školu svaki dan, a ipak jeste važno jesu pribor za likovno, muzičko, tehničko, kao i dodatni didaktički materijali za geografiju, istoriju ili strani jezik. Ovaj pribor najbolje je kupiti kada počne školska godina i kada učenici saznaju šta im tačno treba. Pre svega obično se nabavljaju blok i pribor za likovno. Veličina bloka kao i izbor pribora zavisiće od uzrasta. Mali umetnici slikaće vodenim bojama ili temperama pa će im trebati i čaše za vodu i palete za boju, kao i zaštitna folija za klupu. Pored toga povremeno če modelovati plastelinom ili glinom, crtati tušem ili lepiti raznobojne papire u kolaž. Sve ove važne sitnice možete nači u skoro svakoj knjižari pa se nećete mučiti sa nabavkom.

Muzičko i fizičko zahtevaju posebnu opremu. Oprema za fizičko je sportska, ali može biti precizirano da mora da bude u određenoj boji. Obično su to standardne bele majice i crni šortsevi uz koje se podrazumevaju i patike. Da bi oprema bila bezbedna i da se ne pogubi, korisno ju je nositi u posebnoj vreći.

Muzički instrumenti takođe su deo školskog pribora koji se povremeno nosi. Neki od manjih instrumenata koje deca sviraju u školi jesu metalofon, flauta ili frula. Nose se po potrebi u posebnim futrolama i kupuju se jednom, a traju celo školovanje,

Atlasi, geografske karte, globusi i rečnici deo su dodatnog školskog pribora. Korisni su i zanimljivi, a ostaju u upotrebi duže od onoga što se koristi svakodnevno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget