Špijuni su među nama…

Izgleda da je došlo vreme da svako svakoga može da špijunira. Danas je na tržištu lako dostupna špijunska oprema, ali postoje i načini kako biste mogli da se odbranite od špijunaže. Kvalitetna i profesionalna oprema može da vam pomogne ukoliko želite da dođete do nekih važnih informacija ili ukoliko sumnjate na neke prevare u privatnom ili poslovnom životu. U svakom slučaju, gde je špijunska oprema, tu su i ometači špijunske opreme. Vreme je danas nepredvidivo, te tako nikada ne možete da budete sigurni u to da li ćete postati žrtva špijunaže i ne možete ni da znate da baš vas neko ovoga trenutka prisluškuje ili posmatra.

Nikada se to ne zna i možda vam deluje da je to nemoguće ali dešava se. Mogu da vas špijuniraju nadređeni na poslu, kod kuće, u svom stanu i često osoba koja vas prisluškuje i posmatra može da bude vama bliska, jer nekada mogu da vas prate osobe za koje nikada ne biste rekli da bi to uradili. Nekada se špijunska oprema isprobava na partneru, kao slučajno, a zapravo da se sa sigurnošću proveri gde partnerka ide i šta radi. da bi se prikupile informacije i da bi se saznalo gde se vaš partner kreće, uvek vam mogu pomoći mali prisluškivači koje niko drugi neće primetiti. Bilo bi dobro da se zapitate šta špijunažom želite da dobijete i koliko je vaša emotivna veza zdrava ako imate potrebu da pratite svaki korak vašeg partnera ili partnerke.

Kako sprečiti spijunažu?

Međutim, ako sumnjate da se zapravo žrtva špijunaže, onda bu trebalo da se na vreme zaštite. Za to služe ometači špijunske opreme. Obratite pažnju na ljude iz vašeg okruženja. Posebno se osvrnite na njihovo ponašanje i radoznalost, kao i na njihovu znatiželju i pitanja. Ako primetite da su odjednm postali ljubopitljivi ili ako vam u razgovoru pomenu nešto što vam je sumnjivo, jer samo znate vi i niko drugi onda je vreme da se malo osvrnete oko sebe. Jeste li vi to postai šrtva prisluškivanja?

Da bi se vaša sumnja potvrdila, ne treba vam direktan odgovor. Dovoljno je da sačekate da se osoba koja vas prisluškuje sama otkrije kako svojim potupcima i ponašanjem, tako i pričom. Kada sklopite celu sliku, onda je trenutak da bacite pogled na uređaje u svom domu, na poklone koje vam je osoba na koju sumnjate dala i sl. Iako možda ne znate, ali često se špijunska oprema može naći bilo gde, olovka sa mikro kamerom, upaljač, usb… Naravno, ne znači da su mikro kamera svuda oko vas, ali kada vam sve postane vemoa sumnjivo, vreme je da se sve sazna.

Da biste sprečili prisluškivanje, najpre možete kupiti detektore za otkrivanje špijunske opreme. Oni vam mogu pomoći da pronađete prisluškivače, a pošto su malih dimenzija, uvek ih možete nositi svuda sa sobom. Još jedan način za sprečavanje špijunaže jesu ometači špijunske opreme. Mesto gde se ometači špijunske opreme nabavljaju je ista radnja gde se kupuje i špijunska oprema. Zato ne brinite, ometači špijunske opreme sigurno će vas zaštiti od neželjenih i radoznalih prisluškivača i posmatrača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget