Video nadzor kao osnovna mera bezbednosti

Video-nadzor

Video nadzor doprinosi vašoj bezbednosti i sigurnosti vama bitnog objekta ili prostora, i to u svakom trenutku. To su vaše produžine uši i oči. Instalacija na vašem mobilnom telefonu, tabletu ili laptop računaru vam može obezbediti da u svakom trenutku pratite šta se dešava dok vi fizički niste prisutni. Za koji video nadzor ćete se odlučiti najviše zavisi od vaših mogućnosti i potreba.


Proizvodni pogoni, magacin za sklaištenje robe, škole, školska dvorišta ili mesta koja treba stalno da se nadgledaju mogu biti obezbeđena video nadzorom. Često je video nadzor uspeo da reši neke kompikovane situacije, gde se nije znao uzrok ili krivac nekog izvršenog delikta kao što su krađe, tuče ili ubistva. Neki video nadzori nude mogućnost da automatski alarmiraju vlasniku da se nešto dešava što je protiv propisa. Ova mogućnost omogućava da se neke alarmante situacije odmah prijave nadležnim organima koje mogu brzo i pravovremeno da odreaguju.

Kamere za video nadzor mogu biti: IR Dome, Bullet kamera, HD Boarad, Dome, Vari Focal, Dome, PTZ.

Od čega je sastavljen sistem video nadzora?

Sigurno ste se pitali šta je potrebno od čega je sastavljen i na kojem principu radi video nadzor. Sistem video nadzora sastavljen je od switch, kamere, desktopa, DVR uređaj, ruter, i uređaj preko koga možete pratiti video zapis to može biti vaš mobilni telefon, laptop ili tablet računar. Sada kada znate šta je sve za video nadzor potrebno da bi mogao da funkcioniše i snima bez prekida, da vidimo gde su ovi sistemi za bezbednost najkorisniji.

Školski video nadzor

Najbitnija stvar u svakoj obrazovnoj instituciji jesu bezbednost i sigurnost učenika. Video nadzor ima u školama ima preventivnu nameru, ako se desi neka situacija koja nije prpisana značaj video nadzora je ogromna. Roditelji mogu da odahnu i budu smireni, jer znaju da su njihova deca na sigurnom.

Monitoring centar nije nepoznat termin za policijske stanice u Srbiji jer neke škole imaju mogućnost povezivanja video nadzora sa nekim policijiskim stanicima. Sa ovom organizacijom, prate se dešavanja tokom celog dana, pre nastave i nakon nastave kada deca napuste školske prostorije. Često se dešava da su škole mesta za okupljanje kriminalnih grupa ili osoba koja se bave prodajom psihoaktivnih supstanci, jer je poznato da su deca najizloženija iskušenju da ovako nešto probaju.

Škole imaju DVR uređaj koji skladišti do mesec dana ono što je video nadzor snimio, i taj materijal se šalje nadležnima. Međutim, neke škole nisu povezane na ovaj sistem, što može biti otežavajuća okolnost. Dešavanja oko toga šta se dešava prati se preko ekrana u nekoj od kancelarija direktora ili pedagoga u školi. Ako se desi neki incident, postoji mogućnost da se snimak sa video nadzora vrati u unazad i vidi šta se tačno zbivalo.

Živimo u vremenu gde se stalno juri egzistencija i bolji standard življenja, gde se za razgovor sa decom nema vremena . Škole su sve češće mesta gde se dešavaju ružne stvari, poput vršnjačkog nasilja, prodaje narkotika, krađe. Sve više se javlja bojaznost kod roditelja za sigurnost svoje dece, što je sasvim opravdana činjenica jer smo stalno bonbardovani oko toga šta se sve to dešava u školama. Zato, treba posvetiti više vremena tome da sa decom razgovarate o stvarima koje mogu da se dese, kako da odregauju u nekoj situaciji koja može biti opasna time ćete ih dodatno pripremiti i sačuvati.

Pročitajte još zanimljivosti i saveta na našem blogu i olakšajte sebi rešavanje svakodnevnih problema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget