Saveti kako provesti nezaboravan vikend u Beogradu

apartmani beograd

Beograd je grad koji privlači sve više turista, kako domaćih tako i stranih. Ali to nije bez razloga, jer ovaj grad se može pohvaliti svojom bogatom istorijom, ali i savremenim načinom života. Zato, bez obzira da li ste Beograđanin, ili želite da posetite ovaj grad, evo kako da provedete vikend koji ćete dugo pamtiti.

Smeštaj

Jedno od glavnih stavki oko kojih treba da se pobrinete ukoliko dolazite u Beograd je smeštaj. Iako većina ima rodbinu ili prijatelje u ovom gradu kod kojih mogu da odsednu, možda bi sada trebalo da napravite presedan.

Zašto ovog puta ne biste iznajmili smeštaj? Na primer, apartmani Beograd su odlično rešenje. Pre svega, cene apartmana Beograd su veoma pristupačne, a sa druge strane ne morate nikoga da obavezujete da vam oslobodi krevet u svojoj kući. Iznajmljivanje ovakvog smeštaja će vam pružiti punu komociju i mir.

Takođe, apartmani Beograd imaju odličnu poziciju, tako da možete bez problema da posetite bilo koji deo grada. Ovi moderno opremljeni apartmani sigurno će vam pružiti maksimalnu udobnost i odmor. A ukoliko ste planirali da istražite Beograd, odmor će vam biti i te kako potreban.

Obilazak grada

Kada upoznajete neki grad, važno je da osetite njegov duh. A to je najbolje ukoliko prošetate ulicama jezgra grada. Tu na jednom mestu možete sagledati istoriju ovog predivnog grada. Tako ako želte da se vratite u daleku prošlost, prošetajte Kalemegdanom, ili obiđite podzemne lagume i tunele koji se nalaze ispod grada.

Zatim, prođite Balkanskom ulicom, ili Skadarlijom i udahnite život iz 19. i 20. veka, prođite ulicama kojima su koračali Nušić, Jakšić, Zmaj, Andrić… Pokušajte da oslušnete duh tog vremena.

Takođe, ukoliko želite da uživate u pogledu na reku, onda doživite Beograd iz drugačijeg ugla. Iskoristite priliku i idite na krstarenjem Savom i Dunavom. Prizori koje ćete videti i doživeti vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

A ukoliko biste voleli da obiđete Beograd u pratnji vodiča, a mrzi vas da hodate, onda se možete provozati turističkim autobusima. Ovi autobusi će vam pomoći da obiđete sva najvažnija mesta, a vodiči su tu da vam ukratko objasne zašto su ta mesta značajna za ovaj grad.

Nezaobilazni noćni život

Mladi turisti se iz Beograda uvek vraćaju puni utisaka. A jedan od glavnih razloga za to je noćni život ovog grada. Naime, poput mnogih svetskih metropola, Beograd se zaista može pohvaliti bogatom ponudom kada su izlasci u pitanju.

Ukoliko želite da doživite boemski život, posetite neku od poznatih beogradskih kafana u kojima su se skupljali intelektualci 19. i 20. veka. Uz starogradsku muziku na uvce sigurno ćete uživati.

Ali, Beograd nudi i odličan provod za one koji uživaju u klubovima. Naime, tokom leta su posebno atraktivni splavovi u kojima možete čuti najrazličitije muzičke pravce. Zato je na vama da se raspitate i posetite ona mesta koja vam se učine najzanimjivijim.

A u slučaju da želite uveče da se opustite i proćaskate sa prijateljima, onda posetite neki od brojnih barova i kafića. Uz prijatnu atmosferu i muziku sigurni smo da ćete napuniti baterije za sledeći dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget