Prenosivi krevetac ili krevetac za „u goste“

Kada imate malu bebu svi jedva čekaju da je vide i vas ugoste. Svi su željni druženja i brige o detetu. Međutim, samo vi kao roditelj znate da je iz jednog razloga to vrlo teško izvodljivo. Bebe dosta spavaju, a neretko odbijaju da spavaju bilo gde drugde sem u svom krevecu. To stvara veliki problem za obavljanje bilo kakvih poseta koje traju duže od nekoliko sati sa putovanjem. Lako je dok je dete baš malo, jer može spavati u kolevci, u nosiljci, u auto-sedištu, međutim, čim malo ojača potreban mu je veći komfor. Rešenje za ovaj problem je jednostavno i praktično.

Zašto bebe traže svoj krevetić?

Naučna istraživanja su dokazala da se bebe vezuju za ono što im je poznato, za ono što ih asocira na dom, na roditelje i na ljubav i toplinu koja im je pružena. Nijedna beba se neće odreći udobnosti i sigurnosti svog krevetića. Ova osobina nema rok trajanja, mada ugrubo, može da se konstatuje da nakon 3. godine, kada deca porastu, generalno postaju svesnija mnogih stvari, prestaju da budu bebe i silom prilika prelaze u veći krevet, pa ovaj problem nestaje.

Prenosivi krevetac – spas u pravi čas

Jedini način da se izborite sa bebinom opsesijom, koja se zove krevetac, je da je naviknete na neki drugi sličan. Prenosivi krevetac možete uvek spakovati sa sobom, kad krenete na nedeljni ručak kod roditelja, na vikend u banju, za praznik kod rođaka ili na letovanje sa bebom. Od prvih dana počnite da privikavate svoju bebu na udobnost prenosivog kreveca i njoj će to postati deo podrazumevane rutine – kada nije kod kuće u svom krevetiću, spava u prenosivom krevecu. On je izuzetno praktičan zato što se jednostavno sklapa i rasklapa, staje u minimalno pakovanje, lagan je za nošenje i ne zauzima puno prostora u gepeku.

Znači, pored kolica, stoice za hranjenje ili dubka, auto sedišta (koje je po zakonu obavezno), deo bebinog aksesoara će postati i prenosivi krevetac. Pored funkcije kreveta, ova naprava predstavlja, generalno, obezbeđen prostor za vaše dete, koji je ograđen, iz kog ne može da ispadne, u kome može da sedi, da se igra i komunicira sa svima okolo. Dakle, čak i kada vaša beba preraste prenosivi krevetac, on vam može sjajno poslužiti kao ogradica za igranje. Na taj način štedite i svoje živce, i svoje vreme i novac. Pojedini roditelji čak i kod kuće koriste prenosivi krevetac za bebu, jer je mobilan, jer se lakše čisti i održava i kako bi dete bilo uvek u istom krevetiću.

Karakteristike dobrog proizvoda

Prenosivi krevetac mora biti udoban vašem detetu kako bi ga prihvatilo. Da bi bio udoban, pre svega mora biti stabilan. Kada se rasklopi, mora čvrsto stajati, kako bi se beba osetila sigurnom. Mobilnost, odnosno podesiva sklopivost je, takođe, od presudnog značaja. Važno je da ga možete lepo i bez muke sklopiti, rasklopiti i spakovati. Gledajte da i pored ostalih dodataka koje poseduje, ne bude pretežak, kako biste mogli da ga prenosite ( u suprotnom ćete dobiti još jedan neprenosivi krevetac) i kako bi mogao da stane u prostoriju u koju ga prenosite. Pored ovoga, važan je dušek na kome će beba spavati, kako bi joj krevetac bio prihvatljiv i udoban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget