Pokloni i jelke, vesnici Nove godine

Ni jedna Nova godina ne može da se zamisli bez šarene novogodišnje jelke i poklona. I jednim i drugima se raduju svi. Vreme darivanja, porodičnog okupljanja i uživanja. Eh, da su svaki dan Božić i Nova godina!

Jelke možete okititi već u novembru mesecu

Kako se bliži kraj godine tako počinjemo da razmišljamo o predstojećim praznicima. Prodavnice se prhpune novogodišnjim rekvizita, u izlozima su brojne figure Deda Mrazeva, koji čekaju da zauzmu mesto ispred novogodišnje jelke. Koju će haljinu ove godine vaša jelka da obuče zavisi od ukućana. Deca se raduju da što pre okite jelku i što više ukrasa sami naprave. Ako ste planirali da ove godine nabavite novu jelku, izbor je zaista veliki pa je savet da odvojite vremena da pregledate onlajn šta se sve nudi ove godine.

Napravite mesta za poklone

Za početak, vaša deca neka napišu pismo Deda Mrazu. Ako su mala i ne znaju da pišu, neka nacrtaju ono što žele. Svaka novogodišnja jelka treba da ima prostora za pisma. Ako uspete da nagovorite sve članove vaše porodice, možete jedni drugima da ispišete pisma u kojima ćete biti iskreni i reći šta vam je u odlazećoj godini smetalo kod ostalih ukućana, šta vam se dopalo i koje želje bi ste voleli da ostvarite u narednoj godini. Pisma možete pročitati u novogodišnjoj noći, nakon što otvorite poklone. Videćete koliko jedni druge poznajete, šta je ono što vas tišti i što bi voleli da drugi izmene. Naravno, napišite i šta vas posebno raduje kod vaše dece i supružnika.

Bebe lutke su savršen novogodišnji poklon za ispod jelke

Ako imate devojčicu predškoslkog uzrasta koja voli lutke, bebe lutke mogu da budu idealan poklon za njih. Ima ih raznih, od onih koje izgovaraju 50 i 100 reči na srpskom, do onih koji pričaju pesmice, priče, imaju svog ljubimca. Bebe lutke su poput pravih,za njih možete obezbediti kolevku, kolica, stolicu za hranjenje. Male devojčice oponašaće svoje mame i bake i brinuti o svojoj bebi najbolje što mogu. Kako su multifunkcionalne bebe lutke medju skupljim poklonima, Nova godina i Božić su idealne prilike da obradujete vaše omiljene devojčice.

Novogodišnji praznici podrazumevaju i bogatu trpezu

U nas je običaj da se za Novu godinu ne štedi. Kupuju se pokloni dragim osobama, ali i sprema bogata večera. Svi želimo da ispratimo staru, a uz posebnu trpezu dočekamo Novu godinu. Nešto bi smo da zaboravimo, nečemu bi smo da se radujemo, pa sva očekivanja usmeravamo baš u period koji će nam doneti Nova godina. Zato je posebna atmosfera koju uz nju pravimo. Danima se razmišlja o omiljenim poslasticama svih ukućana pa je hrane i više nego što jedna porodica može da pojede.

Nova godina je gala događaj za sve pa se u skladu sa tim i ponašamo, uglavnom kako su nas roditelji kod kuće naučili. Zapravo, to je događaj koji mnogi dočekaju u igri, veselju, uz muziku. Mnogi budu i umorni pa vreme provedu spavajući. Kako god, ono što je izvesno, ona će svakako doći a od nas zavisi kako ćemo je dočekati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget