Najbolji stoni nosači za monitore, pogledajte kako da odaberete onaj koji će Vam najviše odgovarati

Svako ko provodi mnogo vremena za računarom svestan je koliko je važno da mu monitor kompjutera bude u odgovarajućem položaju. Nepravilan položaj glave tokom osmočasovnog radnog vremena (a mnogima i dužeg) može da dovede do ozbiljnih problema sa mišićima vrata i ramena, kao i do hroničnih migrenoznih glavobolja, što dovodi do smanjenja efikasnosti i produktivnosti. Vremenom su pojedinci shvatili da dobri, funkcionalni stoni nosači za monitore mogu da reše ovaj problem, pa su i neke firme počele svojim radnicima da obezbeđuju i ovaj deo opreme, kako bi sprečile nastanak zdravstvenih problema i kako bi njihovi radnici bili što produktivniji. 

Šta su stoni nosači za monitore?

Stoni nosači za monitore, kao što im i samo ime kaže, služe da nose jedan ili više monitora. Njihova glavna funkcija je da omoguće postavljanje monitora u željenu poziciju kako bi glava osobe koja sedi za kompjuterom bila u pravilnom položaju. Za razliku od zidnih, stoni nosači za monitore se šrafe ili pričvršćuju za sto, pa su samim tim praktičniji jer za njihovu montažu ne mora da se buši zid iza radnog stola, zapravo uopšte ne mora da postoji zid iza stola što je prednost kada se kupuju za velike kancelarije (redakcije, brokerske kuće…) i zbog toga što su prenosivi pa se očas posla mogu skinuti i prebaciti na drugi radni sto. 

Kome su najpotrebniji nosači za više monitora?

Kao što je već rečeno, stoni nosači za monitore se kupuju za sve one koji mnogo vremena provode za kompjuterom. Nosači za više monitora su namenjeni za sve one koji za rad upotrebljavaju više ekrana, a to su uglavnom programeri, brokeri, statističari… 

Kakvi treba da budu nosači za monitore?

Stoni nosači za monitore, obzirom na to da treba da nose veliku težinu, pogotovo oni za više monitora, moraju biti stabilni i izrađeni od nekog kvalitetnog materijala. Najčešće se kupuju oni čelični jer se smatra da mogu da iznesu svaki teret. Dobar nosač za monitore ćete lako prepoznati po tome što prilikom pomeranja monitora neće da se trese i da nastavi da se ljulja i nakon promene položaja toliko da imate utisak da će Vam monitor otpasti i razbiti se. 

Kada su u pitanju stoni nosači za monitore prilikom kupovine morate da obratite pažnju na ukupnu nosivost, pogotovo ako kupujete onaj za više monitora. Trebalo bi da pre odlaska u kupovinu pogledate koja je težina Vaših monitora kako biste odabrali odgovarajući nosač. 

Stoni nosači za monitore se razlikuju i po tome da li svaki monitor koji je na njih prikačen može da se podešava po visini, kakvu okretnost i nagib ima. Neki nosači za više monitora imaju opciju pomeranja samo jednog, centralnog monitora. 

Prilikom kupovine nosača treba da, pored težine, obratite pažnju i na dimenzije monitora, i da na osnovu toga kupite nosač koji može da se podesi tako da svi monitore lepo stanu jedan pored drugog.

Skuplji nosači imaju u sebi i integrisane držače kablova monitora, pa je to još jedan detalj na koji bi trebalo da obratite pažnju.

Na kraju, prilikom kupovine nosača za monitore ne bi trebalo da štedite, jer u suprotnom, ako kupite neki jeftiniji, a samim tim i manje kvalitetan, može se desiti da monitor padne i da se ozbiljno ošteti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget