Na kojem je nivou za bide cena danas na domaćem tržištu sanitarija?

Bide je sanitarija koja kupatilo čini još funkcionalnijim, praktičnijim i jednostavno kompletnim kada je u pitanju održavanje higijene. Namenjen pre svega za ličnu higijenu intimnih delova tela nakon odlaska u toalet, pruža višestruke benefite korisnicima i olakšava svakodnevnicu svim generacijama.

Kao vrsta sanitarije, za bide cena zavisi od nekoliko faktora i definiše se u zavisnosti od poslovne politike proizvođača, stanja na tržištu i kretanjima parametara na svetskom nivou. U svakom kupatilu bide obezbeđuje niz pogodnosti, a inovativna tehnologija učinila je primenu automatskog podešavanja realnim i prisutnim čak i u ovoj prostoriji.

Cena za klasičan, podni bide na domaćem tržištu

U zavisnosti od toga koja vrsta je u pitanju za bide cena se može značajno razlikovati na tržištu. Konkretno, nekada je postojao klasičan, podni i samostojeći bide sa baterijom za ručno pokretanje i eventualno tuš mehanizmom sa mlazom vode, dok su danas dostupna mnogo naprednija rešenja.

Cena za ovakav, klasičan bide kreće se na nivou od 50 evra u proseku, ali može biti i dvostruko, čak i tri puta veći iznos u zavisnosti od drugih karakteristika. Naime, ukoliko je u pitanju porcelan umesto keramike, automatska podešavanja vode i mlaza umesto ručnog mehanizma, kao i veće dimenzije u odnosu na minimalistički dizajn.

Konzolni bide kao cenovno viši rang, ali i opravdano traženija varijanta

Za razliku od klasične varijante koja podrazumeva podni bide cena za konzolni model koji zauzima samo prostor zida, značajno je na višem nivou. Kako zbog inovativnosti, tako i zbog dizajna i praktičnosti, konzolni bide jeste skuplji, ali zauzima mnogo manje prostora, jer jednostavno se pričvršćuje za prostor zida.

Posebno uz dodatak konzolne wc šolje sa ugradnim vodokotlićem, ovakvo rešenje je veoma isplativo i štedi dosta kvadrature u kupatilu. Za konzolni bide cena se kreće između 150 i čak 500 evra u proseku, u zavisnosti od odabranog modela, kao i dostupnosti automatskih funkcija i podešavanja.

Funkcije koje utiču na cenu bidea u vremenu modernih tehnologija

Savremene tehnologije zauzele su značajan prostor u svim sferama života i biznisa, pa tako i kada je u pitanju izrada popularnih sanitarija. Na taj način, za bide cena razlikuje se upravo u zavisnosti od toga da li je u pitanju ručni pogon pokretanja mlaza vode uz bateriju i dodatak tuša, ili postoji mogućnost automatskog uključivanja, čak i na osnovu korišćenja daljinskog upravljača.

Sve automatske funkcije – podešavanje nivoa, intenziteta i pravca mlaza vode, uključivanje i isključivanje na pritisak tastera, dodatak inovativnih elemenata i dodataka kao što su daske i sedišta, mehanizam grejanja prostora za sedenje i same vode, utiču na formiranje više cene u odnosu na klasičnu varijantu. Cena bidea danas visoka je za sanitarije vrhunskih performansi i automatskog pokretanja, u poređenju sa standardnim, podnim vrstama.

Da bi se kupio koristan i moderan bide cena zahteva izdvajanje i više od nekoliko stotina evra, u zavisnosti od broja i nivoa dostupnih funkcija i mogućnosti za podešavanje parametara. Kako je u pitanju sanitarija koja je veoma korisna u prostoru, čak i kupovina klasičnog bidea od nekoliko hiljada dinara može u velikoj meri olakšati održavanje lične higijene svima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget