Mama, beba, šetnja i kolica za bebe… gde možete, a gde nikako ne bi trebalo da se zaputite

Neke buduće mame i nove mame će zanimati kako će im se sve život van doma promeniti kada dobiju bebu i kada se sa njom i njenim kolicima budu zaputili negde. Ovde možete saznati sa kakvim ćete se problemima najčešće suočavati.

Kupovina namirnica

Neophodno je da odete do prodavnice po osnovne namirnice, ali niste sigurni kako to da uradite sa malom bebom i kolicima. Najbolje je da nađete veliku prodavnicu koja će imati sve što vam je potrebno. Morate voditi računa i o tome da ta radnja treba da ima dovoljno prostora za vas, vašu bebu i njena kolica. U velike kupovine je preporučljivo otići sa još nekim kako biste mogli sve da postignete. Ako ste sami otišli u veliku kupovinu moraćete da gurate kolica za bebe, kolica za namirnice i da ubacujete u njih šta vam treba.

 

Autobus i kolica za bebe

Ako gurate kolica za bebe i ukoliko ste se zaputili negde i jedino prevozno sredstvo koje vam je na raspolaganju je autobus treba da znate da možete imati nekih problema. Možda ćete morati sami da unesete kolica kroz vrata autobusa, a može da se desi i da je u autobusu velika gužva i da ćete jedva stati sa kolicima za bebu. Ako zaista jeste gužva možda je bolje da smislite neki drugi način da stignete do mesta gde idete ili da sačekate drugi autobus.

 

Stepenice

Kada postanete mama vrlo ćete brzo shvatiti da su stepenice veliki problem kada imate kolica. To mogu da budu par stepenika do neke radnje, niste sigurni da li je vredno da dižete kolica, a ne možete da ostavite bebu ispred. U tom slučaju, ako možete zamolite nekoga za pomoć. Kada su u pitanju stepenice u zgradi i treba da stignete do trećeg sprata bez lifta ili sklopite kolica i nosite ih tako sa bebom u drugoj ruci ili pozovite komšiju u pomoć.

 

Odlazak u kafić i šoping centar sa bebom

Odlazak u kafić može da bude prava muka. Ako ste se dogovorili sa drugaricom da odete na kafu, nađite neko mesto koje je prostrano i u kome kolica za bebe mogu da budu pored vas. Najbolja opcija jesu bašte kafića, ali ako vreme nije lepo moraćete naći mesto unutar kafića. Ukoliko želite da se prošetate po šoping centru, nije preporučljivo da tamo ostajete dugo, ali, povremeni odlazak da se nešto završi može vam proći bez stresa jer imate dovoljno prostora za manevrisanje sa kolicima. Osim ako nije šoping night. 

 

Kolica za bebe i vremenska prognoza

Posle par meseci sa vašom bebom i odlaženja u šetnje sa njom shvatićete da vam je vremenska prognoza vrlo važna za planiranje bilo kakvog izlaska. Ako možete da izbegnete da idete napolje kada pada sneg ili kiša to i uradite. Ako ne možete ubrzo ćete videti da držanje kišobrana u jednoj ruci, a manevrisanja kolicima drugom nije baš tako lak posao. Ako pada sneg, to će biti još teže jer će se kolica teže kretati po snegu.

 

Posle svega ovoga treba da znate da je ipak vrlo važno ići sa bebom napolje. Na stranu sve ove poteškoće vi ćete se predivno provesti sa vašom bebom gde god da odete, videćete da ljudi mogu i vole da pomognu, a vi svakako treba da naučite da nije sramota zamoliti za pomoć kada je to neophodno. Srećno! 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget