Kreativne ideje za uređenje poslovnog prostora

poslovni prostor

Savremeno društveno uređenje nam je odavno nametnulo standard osmočasovnog radnog vremena, a kada te brojke prenesete na svoj privatni život i vreme koje imate samo za sebe, postaje vam jasno da zapravo najveći deo svog života provodite upravo na poslu. Bez obzira na to da li radite za sebe, odnosno, sami ste svoj gazda ili ste deo manjeg ili većeg sistema, sigurni smo da u nekoj meri možete da utičete na to na koji način je vaš poslovni prostor uređen.

U nastavku vam dajemo nekoliko kreativnih ideja koje će vam dobro doći ako ste vlasnik firme i u potpunosti odlučujete o poslovnom enterijeru, ali i ako ste samo jedan od zaposlenih jer, ako ništa drugo, makar svoj radni sto možete da uredite tako da se na poslu osećate prijatnije i lepše.

Boje za vedar radni dan

Iako ćete poslovni prostor urediti u minimalističkom stilu, kao što smo već napomenuli, to ne znači da će u vašoj kancelariji vladati odsustvo boja. Potrebno je da tu i tamo ipak unesete malo vibrantnih nijansi kako bi prostor bio vedar i zračio pozitivnom energijom. Dobra ideja je da odaberete jednu od boja koje predstavljaju vaš brend i da upravo detaljima u toj nijansi brendirate čak i svoj poslovni prostor, a ne samo vizit karte i druge simbole vaše firme.

Druga stvar koja je jako važna jeste osvetljenje. Ništa ne može da zameni prirodnu svetlost koja nas održava budnim i koncentrisanim. U sferi uređenja poslovnih enterijera, jako su popularne rolo zavese jer se lako uklapaju čak i u ovu priču. Rolo zavese izgledaju jako profesionalno i elegantno, a zahvaljujući takozvanim screen materijalima od kojih su izrađene, lako možete da kontrolišete nivo osvetljenosti koja dolazi spolja. Nije potrebno posebno naglašavati da su rolo zavese jako lake za održavanje, a da se zahvaljujući različitim bojama i dezenima lako mogu uklopiti u bilo koji prostor baš onako kako ste i sami zamislili. Uostalom, možda baš rolo zavese mogu da budu jedan od detalja u boji koji će osvežiti vaš radni prostor.

Minimalistički za maksimalni efekat

Već neko vreme unazad, stručnjaci za uređenje enterijera savetuju da je minimalistički stil uređenja dobar za vas na više nivoa. Ne samo da izgleda atraktivno, stilizovano i profesionalno, već pozitivno utiče i na vašu psihu. Znate već, haos u okruženju, haos u glavi. Čak, dokazano je da bolje radite i da ste produktivniji kada vam je radni sto prazan, odnosno, kada na njemu zadržavate samo ono što vam je zaista najpotrebnije u datom trenutku.

Kada je reč o celokupnom poslovnom okruženju, pokušajte da izbacite sve što je višak, a da celokupan enterijer svedete na nekoliko elemenata. Da pojasnimo, neka izbor boja i nijansi bude sveden (dve do tri boje maksimalno, na primer, crna ili siva, bela i jedna malo jača boja da razbije monotoniju, crvena, zlatna ili srebrna), neka nameštaj bude u istoj ili makar u kombinaciji dve boje, neka detalji budu svedeni, ali odabrani sa određenom poentom. Zapamtite, manje je više i iako nije tako lako postići ovaj sklad – vredi!

Detalji kao lični pečat

Mnoge firme izgledaju identično i bezlično. Ovakav efekat možete da izbegnete ne samo uključivanjem boja, što kroz komade nameštaja, što kroz rolo zavese, što kroz neke druge detalje, već i dodavanjem „ličnog pečata“. To mogu da budu slike zaposlenih uključene u enterijer na zanimljiv način. To mogu da budu poruke podrške i hvale koje vam ostavljaju zadovoljni klijenti kojima takođe možete da ukrasite neki zid kod ulaza u kancelariju. Cveće je takođe uvek dobra ideja. Razmislite, šta je ono što bi vas oduševilo i to uključite u svoje radno okruženje tako da vama bude prijatno i inspirativno za rad! Ovo su samo neki saveti i deje koje možete primeniti za uređenje poslovnog prostora, pustite mašti na volju, uredite poslovni prostor i poboljšajte produktivnost vaših zaposlenih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2023
Tech Nerd theme designed by FixedWidget