Koje su estetske operacije popularne u Srbiji?

U Srbiji je sve više onih koji se odlučuju da neke nedostatke ili mane na telu koriguju i zbog toga je estetska hirurgija sve popularnija kod nas.

Prema ocenama stručnjaka dame se najčešće odlučuju za korigovanje nosa, a u tome im pomažu naši poznati stručnjaci za rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. Ipak, starosna dob najviše određuju za koju korekciju će se neka dama opredeliti. Naime, sa navršenih 18 godina dame najčešće odlučuju da smanje nos ili da ga koriguju, a na drugom mestu je korekcija grudi. Za operaciju dojki najčešće se odlučuju devojke koje imaju 20 i više godina, a sve je prisutnije i da pojedine devojke od svojih roditelja kao poklon za punoletstvo dobijaju estetsku operaciju.

Razlozi zbog koji se dame odlučuju za estetsku operaciju

Srpski stručnjaci tvrde da se dame, pa i muškarci odlučuju za plastičnu operaciju prvenstveno zbog sebe. Da, da, iako mnogi misle da se za estetski zahvat dame odlučuju kako bi bile lepše dečku, mužu ili momci kako bi bili zgodniji svojoj izabranici, to ipak nije tako.

Najčešće se za plastičnu hirurgiju odlučuju pacijenti kako bi sredili neki deo tela in a taj način zadovoljili ličnu potrebu za ulepšavanjem, a uz to i dobili više samopouzdanja.

Na primer, za povećanje grudi se najviše odlučuju dame koje skoro da ih i nemaju. Pacijentkinje se za ovu estetsku operaciju odlučuju ili sa navršenih 18 godina ili nakon što se porode, a uglavnom su to dame koje imaju oko 40 godina i koje ne samo da žele veće grudi, već i lepši dekolte.

Dok u inostranstvu devojke žele da liče na popularne sestre Kardašijan i druge javne ličnosti, kod nas to nije slučaj. Najčešće pacijenti sami odluče šta žele da koriguju, pa tek u dogovoru sa doktorom zakazuju tretman. U svakom slučaju, odluku donosi sam pacijent, a od hirurga zavisi da li će zahtev moći da obavi na adekvatan način.

(Ne)Realni zahtevi

Stručnjaci tvrde da su zahtevi pacijenata uglavnom realni i da je to slučaj sa 99% pacijenata. Međutim, postoje i pacijenti koji imaju nerealne zahteve, jer žele tačno određeni oblik nosa, a to ipak nije moguće hirurški izvesti. U takvim situacijama reč je o ljudima koji su posebno opterećeni soopstvenim izgledom i telom i moguće je da pate od poremećaja koji se naziva telesna dismorfija. Naime, takvi ljudi uvek razmišljaju o Manama u fizičkom izgledu koje su uglavnom drugim ljudima neprimetne.

Nerealni zahtevni mogu da budu i u vezi sa veličinom grudi, ali i zatezanjem lica kod mladih dama koje misle da će posledice akni biti korigovane estetskom operacijom.

Osim dama u Srbiji se i muškarci odlučuju za plastičnu hirurgiju. Mlađi momci koji imaju oko 20 godina najčešće se odlučuju za korekcije nosa, a stariji uglavnom žele korekcije na koži lica ili liposukciju stomaka.

Ipak, tehnologija je napredovala, stručnjaci svoja znanja svakodnevno usavršavaju, pa ako se pitate zašto je estetska hirurgija toliko popularna trebalo bi da znate da sada brzo i lako možete da korigujete neke nepravilnosti na svom telu i pritom da budete veoma zadovoljni rezultatima estetske operacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget