Kineski proizvodi kojima je Beograd preplavljen

Nekada je kineska roba bila sinonim za nešto što nije kvalitetno i što je kratkog veka, budući da se uvek kupovalo za jednu upotrebu ili za kratak period, budući da se znalo da će se odmah pokvariti, pohabati i postati neupotrebljivo. Međutim, takav trend zamenjen je poslednjih godina velikom popularnošću kineskih proizvoda koji sve više dokazuju da kineski proizvodi nisu nužno nekvalitetni, već i da postoje oni koji svojim kvalitetom obrajau sve rekorde, posebno kada se uz to stavi njihova cena koja je na tržištu prema nekim drugim brendovima i proizvodima iz drugih zemalja skoro pa smešna.

Upravo taj odnos cene kineskih i drugih proizvoda učinio je da mnogi isprobaju ipak kako funkcioniše mnogo toga, a testiranja su učinila da se kineski proizvodi kupuju više nego ikad, kako zbog malih cena, tako zbog dobrog kvaliteta i dugog trajanja. Beograd je prilično preplavljen kineskim proizvodima već dugo, a evo nekih koji se najčešće mogu naći na tržištu i koji su najpopularniji među potrošačima.

Bluetooth zvučnici

Jedan od sigurno najpopularnijih kineskih proizvoda jesu bluetooth zvučnici, koji se već duži vremenski period mogu pronaći svuda na tržištu. Ovo je svakako nešto što mnogima odgovara, budući da bluetooth zvučnici brojnih brendova zahtevaju odvajanje veće sume novca za kupovinu, dok su kao kineski proizvod dosta jeftiniji, svakome pristupačni, a kvalitet parira svima ostalima. Sama potražnja bluetooth zvučnika, njihova popularnost, učinila je da se nađu brzo na kineskom tržištu, a onda prošire i svuda po svetu, te je to učinilo da ovo bude jedan od najzastupljenijih kineskih proizvoda kod nas. Kako su potrebni u različitim situacijama, kod kuće, u kolima, na odmoru, negde na kampovanju, letovanju, ali i u kancelariji, svi žele da ih imaju, a pojava kineskih varijanti, koje su veoma izdržljive i kvalitetne učinila je da budu veoma prodavani i da se uvek traži više od onoga što se nađe na lageru.

Pametni telefoni

Verovali ili ne, jedan od najtraženijih ali i najčešćih kineskih proizvoda, koji se veoma kupuju u Beogradu, ali i šire, jesu pametni telefoni. Kada su se tek pojavili znalo se da će ubrzo i Kina biti ta koja će uzeti brojne komponente postojećih pametnih telefona i napraviti neke svoje, ali se pretpostavljalo da će to biti jako lošeg kvaliteta i da se neće prodavati. Međutim, iznenađenje je došlo zaista brzo kroz nekoliko brendova pametnih telefona koji čak polako i preuzimaju primat nad najpopularnijim pametnim telefonima. Sve ono što jedan pametan telefon treba da ima, sve komponente, od memorije, preko ram memorije, kvaliteta snimka, slike, zvuka, pametni telefoni iz Kine imaju, a uz to, imaju i veoma niske cene koje su učinile da ovi pametni telefoni postanu tako traženi i ovoliko popularni.

Dodatna oprema

Da li bi iko mogao da zamisli da funkcioniše bez USB kablova, USB memorija, HDML kablova, te druge dodatne opreme koje ima u izobilju kada su u pitanju pametni telefoni, kompjuteri i ostali uređaji? Verovatno da ne. Brojni brendovi sve ovo nude, ali po jako visokim cenama, što je učinilo da dodatna oprema sa kineskog tržišta bude među najpopularnijom i kod nas, ali ne samo zbog cena koje su više nego pristupačne, već i zbog samog kvaliteta, koji je pokazao da se kupovinom sve dodatne opreme skoro niko nije pokajao, već uvek vratio još po nešto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget