Kako ukloniti celulit uz pomoć ultrazvuka?

Kada imate problem sa celulitom i ne znate kako da ga se rešite, najbolje je obratiti se stručnjaku. Na svu sreću iako celulit ume da bude uporan, postoje najrazličitiji načini kako da rešite ovaj problem.

Ali ukoliko celulit koji vi imate je duboko u koži, preporuka je otići na neki od anticelulit tretmana u kozmetičkom salonu. Kada se odlučite za uklanjanje celulita cena varira u zavisnosti od toga da li je u pitanju ultrazvučni tretmankoji se još naziva i ultrazvučna kavitacija ili masaže. Ultrazvučnom kavitacijom se uklanjaju masne naslage, ali predstavlja i veoma dobar anticelulit tretman.

Na koji način kavitacija funkcioniše?

Ultrazvučno uklanjanje celulita deluje tako što ultrazvučni talasi izazivaju vibriranje i pomeraju telesno tkivo u dubokim slojevima, ispod sonde aparata. Kada se ultrazvučni talasi usmere ka regiji na telu gde se nalazi celulit, dolazi do razbijanja ćelijskih membrana u kojima se nalaze masnoće i toksini. Nakon nekoliko tretmana masne naslage su dovoljno razbijene da ih limfni sistem upija i izbacuje kroz jetru. Na taj način ne samo da ćete ukloniti celulit, već ćete smanjiti i obim nekoliko centimetara na regiji gde  se celulit nalazi. Takodje ultrazvučno uklanjanje celulita deluje i na proizvodnju kologena u koži čime se dodatno zateže, pa se na taj način smanjuje izraženost celulita.

Da li je ovaj tretman bolan?

Ovo je jedan apsolutno bezbolan i bezbedan anticelulit tretman. Medjutim postoje i neki neželjeni efekti koji mogu da se jave posle tretmana, a to su modrice, crvenilo ili otoci. Ali bez panike, ovakve posledice se veoma retko javljaju. Ukoliko se ovakvi problemi ipak jave, bezopasni su i povlače se za samo par dana. Osobe koje imaju proširene vene, srčane tegobe trebalo bi da izbegavaju ovaj tretman. Trudnicama i osobama sa malignim oboljenjima, ovaj tretman se ne radi.

Koliko tretmana je potrebno?

Tretman nije tako dug, traje od 20 do 30 minuta. Ali to se odnosi na jednu regiju. Ukoliko imate više regija koje tretirate, tretman će trajati nešto duže. Koliko vam je ovakvih tretmana potrebno zavisi od stanja u kom se vaš celulit nalazi. Ako je vaš celulit slabo vidljiv i skoro na površini kože, onda će vam biti potrebno samo par tretmana. Ipak, ako je celulit već uhvatio maha, onda će vam biti potrebno i više tretmana. Uglavnom se preporučuje od 6 do 20 tretmana. Koliko god puta da je potrebno, ponovite ovaj tretman, jer ćete na taj način brzo doći do željenih rezultata i napokon biti zadovoljni svojim telom.

Da li je cena ovog tretmana pristupačna?

Dobro nam je poznato da razni tretmani umeju da budu jako skupi, a kada pomislite na to da trebaju da se ponavljaju i do nekoliko puta, mnogi od vas odustanu od takve ideje. Međutim, ultrazvučno uklanjanje celulita ima jako pristupačne cene. Takodje u nekim salonima možete pronaći i takozvane pakete anticelulit tretmana. U zavisnosti od stanja u kojem se vaša pomorandžina kora nalazi, možete da izaberete koliko vremenski želite da traje vaš tretman, kao i na koliko tretmana želite doći. Kada uplatite paket na početku terapije, ne samo da ste uštedeli novac, već na neki način možete biti sigurni da nećete preskakati tretmane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget