Kako odbrati majicu za sebe + najbolje majice za kombinovanje

Tokom spavanja, u teretani, na poslu, u šetnji, na putovanju, kod kuće, u kafiću… Majice se nose svuda i uz sve. Ne postoji modna kombinacija koja može da isključi majicu, jer se nosi sa šortsevima, sa farmerkama, trenerkama, sa odelima, apsultno sa svakom odevnim komadom majica može da se ukombinuje i da izgleda odlično. Bolje rečeno, da pruži odličan osećaj tokom nošenja i da u svemu tome izgledate trendi. Zato je važno da umete za sebe da odaberete majice koje vam pristaju po kroju, veličini, boji.

Majice su odevni komad koji može da pokaže sve vaše nedostatke, ali i da istaknu sve dobre strane. Šta ćete odabrati zavisi isključivo od toga kakvu majicu ćete odabrati.

Okovratnik majice

Dva su izbora, okruglina ili V izrez. Može se reći da u 9 od 10 slučajeva izbor postaju majice sa okruglim izrezom. Ovde je potrebno voditi računa. Ako majica ima okrugli izrez, koji ide uz vrat prirodno, lepo pokriva krug vrata, onda je dobar izbor. Tako će izgledati lepo i izdužiće vrat. Problem su široki izrezi okrugline, koji padaju sa strana i daju dosta neuredan izgled, pa prilikom odabira vodite računa o tome.

V izrez je odličan, međutim ređe se bira, jer može da istakne neki višak kilograma, posebno u gornjem delu, pa ako je to nešto sa čim se borite, izbegnite ovaj tip majice. Ukoliko volite i okruglinu i V izrez, isprobajte i polo majice, jer su zakopčane sa formom okrugline, a otkopčane sa V izrezom, što vam pruža opciju igranja odevnim komadom.

Veličina majice

Najbitniji deo prilikom odabira jeste nalaženje prave veličine. Muškarci koji su u treningu, mišićavi, redovno biraju prilično uske majice. Oni koji nisu redovni u teretani, a vole da pojedu i popiju, u želji da sakriju stomak biraju široke modele. Greška se dešava u oba slučaja.

Preuska majica kod svakoga čini da izgledate neozbiljno, van svakog trenda i dobrog izgleda. S druge strane, preširoka majica vam dodaje kilograme koje nemate. Rešenje je u balansu. Majice se nose tako da vam u njima bude komotno, da ne stežu, ali i da se ne kreću oko vas. Ona je tu da pruži udobnost i ležeran izgled koji postižete upravo odabirom prave veličine.

Šav na ramenu mora da bude tačno gde prestaje ramena kost, tako ćete najpre videti da li je veličina dobra, a rukav bi trebalo da je na polovini nadlaktice. Izuzev nekih posebnih modela koji se javljaju kao deo trenda često, kalsične majice se upravo na ovaj način sagledavaju kako bi veličina bila odgovarajuća.

I dužina majice je bitna. Ne bi trebalo da bude iznad linije kukova, kao ni ispod polovine zadnjice. Bitno je da kada podignete ruke ne otkriva stomak, a da u mirnom položaju ne bude predugačka, poput neke spavaćice.

Kako birati majice za odevne kombinacije?

Dezeni, boje, slike na majica… Danas je dostupno mnogo toga kada je sam izgled majice u pitanju, jer se nose uvek i svuda. I uvek ih birajte tako da vam se dopadaju i odgovaraju vašem stilu, ali… U svom ormaru uvek morate imati jednostavno bele i crne majice, kvalitetnih materijala, koje možete nositi u svakoj prilici i uz sve odevne kombinacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget