Kako da se izborite sa konstantnim umorom?

Umor dolazi kao posledica načina života koji uključuje mnogo poslova, mnogo obaveza, može biti povezan i sa prevelikim ambicijama, sa velikim očekivanjima,..

kada dođe do istog, umor je znak koji nam naše telo šalje kao potrebu da promenimo tempo. Iako često postoje situacije kada bi voleli da posedujemo magični štapić kojim ćemo jednostavno moći da zamahnemo i otklonimo teskobu, postoji par stvari koje bi mogle da pomognu. Čak i male promene poput promena navika u ishrani, uvođenja led osvetljenja ili promene večernjeg ritma mogu dovesti do poboljšanja. Zbog naših bližnjih, porodice i nas samih se trudimo da što više stvari uradimo, da opravdamo i tuđa i sopstvena očekivanja, ali umor će vas stići kad tad i ona ćete znati da je došlo vreme da promenite tempo.

Promenite ishranu

Ishrana je vrlo važna, možda čak i najvažija u celoj priči. Vašem telu treba energija, treba mu upravo to „gorivo“, kako bi se izborilo sa svim mogućim pritiscima, koje ste mu sami nametnuli. Treba da pokušate da se zdravije hranite. Pojedini veoma posvećeni poslovni ljudi ne stižu da jedu u toku dana. To ne sme da vam se dogodi. Naravno da će umor mnogo pre da vas stigne, jer jednostavno niko ne može da izdrži tako dugo. I ne samo da ćete osećati umor, nego ćete osećati da nemate snage, neće moći pravilno i brzo da razmišljajte. Zato je ishrana na prvom mestu.

Ojačajte imunitet

Oslabljen imunitet i te kako može da vam naruši zdravlje i da poveća umor. Kada vam je oslabljen imunitet onda se otvoreni za mnoge bolesti, mnoge prehlade i slično. Kada prođu sve prehalde, umor i dalje ostaje. Zato, je važno da kada osetite i početne znake umora, kada konstantno imate prehladu, kada ne možete da se izlečite i slično, da odmah posetite lekara. Ukoliko vam konstatuje da vam je slab imunitet, onda postoje razni načini kako on može da se pojača i kako može da vam bude bolje.

Lezite ranije

Probajte da vidite od čega vam konkretno kreće umor. Probajte da noću malo duže spavate. Za nekoga je dovoljno šest sati kvalitetnog sna, za nekoga osam. Sve je do vas. A sa druge strane možda je vama potrebno da imate više sati sna, a da to niste ni znali. Da na primer mislite da vama prija da spavate pet ili šest sati, a da je zapravo problem u tome.

Proverite osvetljenje u stanu

Niste ni svesni koliko loše osvetljenje može negativno da deluje na vas. Naime, ukoliko imate nekvalitetno osvetljenje, u jako žutoj boji, a još vam zidovi imaju sličnu tamniju boju, onda nije ni čudo što ste umorni. Prirodna svetlost je najbolja, ali naravno da je jasno da nju ne možemo uvek koristiti. Zato treba da iskoristite najbolju zamenu za to. Na primer, led rasveta je veoma dobar izbor. Odnosno, led rasveta je sasvim solidna zamena za dnevnu svetlost. Pritom, led rasveta traje mnogo duže, izuzetno utiče na vaše oči u pozitivnom smislu. Led rasveta ne može da izazove umor i bol u očima i u glavi kao što to može da izazove klasična sijalica. Vrlo je moguće da je vaš umor bio izazvan upravo lošim svetlom, tako da bi trebalo da razmislite o kupovini led rasvete.

Usporite

Ništa vam prethodni saveti neće značiti ukoliko pre svega toga sebe ne stavite na prvo mesto. To je polazna osnova i vrlo je važno da osluškujete svoje potrebe i da ne opterećujete sebe nikada.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget