Izbor naočara – kvalitet i funkcionalnost, pre svega

Iako je danas borba na tržištu nemilosrdna i čini se da se veliki brndovi utrkuju oko kupaca, sve više je primetno da se brendirane robne marke nalaze svuda. Odeća, obuća, nakit, kozmetika, nameštaj, kućni aparati, ma šta god da vam pande na pamet. A koliko ste se puta predomislili i umesto nekog jeftinijeg kućnog aparata ipak radije odlučiji za bend? Što je sigurno, siguno je, zar ne?

Nažalost, doprli su brendovi svuda. Ima ih na svakom ćošku, a ima i onih koji ih imitiraju. Recimo, ako zavirite u optičarske radnje, ljubazno osoblje ponudiće vam različit naočare, a sigurno će vam naglasiti da u ponudi ima i brendiranih. Mnogi bi mogli s pravom da se zapitaju da li se te brendirane naočare same čiste, stavljaju i skidaju s obzirom na cenu. Međutim, kada su oako ozbiljne stvari u pitanju, u interesu svake optičarske radnje jeste kvalitetan proizvod, a u interesu kupca jeste sigurno rešenje. Kako se ponuda specijalizovala, tako se i u optičarske radnje uvukla razlika između muških i ženskih okvira, između zaštitnih stakala i stakala za odbijanje zračenja i sično.

Bez obzira što je ponuda različita, važno je da vi izaberete naočare koje ćete rado nositi. Nekima su one zaštitni znak, neko se oseća zanosno ako ima naočare, a nekome naočare za vid bude najrazličitije fantazije. Svakako, važno je da izaberete adekvatne i kvalitetne naočare i pritom da vam odlično pristaju uz lice.

Važna je i estetika…

Osim funkcionalnosti, za izbor novih naočara za vid ili promene okvira, danas je postala veoma važna estetika. Doduše, trebalo bi priznati da je estetika oduvek bila važna, samo da joj se u današnje vreme više značaja pridaje. Razlikuje se muški i ženski okviri za naočare, a od oblika lica birajte koji vam ram najviše odgovara.

Važno je da znate da ovalnom obliku lica odgovaraju naočare koje takvo lice prate. Naime, na taj način možete da pribegnete sitnim lukavstvima i da prikrijete određene nepravilnosti, a ne sumnjamo da ćete pravi ram izabrati.

Za okruglo lice se savetuje da izaberete naočare uske ili četvrtaste ramove koji imaju široke drške, dok se ovalni ili okrugli okulari preporučuju ljudima četvrtastog oblika lica. Za usko lice se nikako ne savetuju naočare širokih drški. Mnoge devojke postale su opčinjene mačkastim okirima za naočare, neke ih čak i ebez dioptrije nose, ali ovakav ram ne odgovara svima. Ako želite da vam mačkasti okvir za naočare stoji kao nacrtan, a imate donji deo lica širi od gornjeg, onda sigurno nećete pogrešiti ako se za njih odlučite.

Kao što smo i napomenuli u prethodnim redovima, određeni okviri za naočare mogu sakriti pojedine nedostatke vašeg lica. Optičarske radnje su idealno mesto gde možete kupiti naočare koje će učiniti da vizuelno ispravite određene nepravilnosti. Naime, ako mislite da vam je nos dugačak, naočare će učiniti da on vizuelno kraće izgleda, samo je potrebno da izaberete naočare šireg mosta, a za sve one koji bi da im nos izgleda vizuelno uže, potrebno je da kupe naočare sa papučicama. Međutim, ako i dalje imate neke dileme, onda je vreme da se uputite do prve optičarske radnje i oni će vam dati savet i sigurno pomoći da rešite sve nedoumice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget