Izaberite najbolje hranilice za bebe-vodič za roditelje

 

Saznajte zašto već sa prvim obrocima čvrste hrane, stolica za hranjenje zauzima posebno mesto u vašem domu

U moru potrepština za bebe, stolice za hranjenje nisu prioritet prilikom rođenja deteta. Ono to postaju  od bebina navršena četiri, odnosno šest meseci života prilikom uvođenja čvrste hrane.

 

Pronađite najbolji model hranilice za Vašu bebu!

Prilikom kupovine hranilice za bebe, posebno obratite pažnju na veličinu prostora koji je planiran za stolicu kao i vremenski period korišćenja. Kako je potrebno dovoljno prostora za manevrisanje prilikom hranjenja, ukoliko imate manju kuhinju ili trpezariju dobro bi bilo da odaberete hraniclie boostere koje stavljate na trpezarijsku stolicu ili model sa točkićima koje ćete lako premeštati u stanu. Pojedini modeli stolica rastu zajedno sa detetom. Idealan primerak je drvena stolica 2 u 1 koju prvo koristite kao hranilicu z abebe a kasnije kao stočić za igranje. Ove stolice mogu da potraju do detetovog polaska u školu I duže.

 

Kako da znate da li treba da izaberete obične ili multifunkcionalne hranilice?

Kada birate stolicu obratite pažnju i na njeno održavanje. U početku bebu ćete vi hraniti, ali kako bude rasla ona će se osamostaljivati pa će sa svih strana biti mrvica,prskanja, posipanja. Razmislite o modelima stolica sa duplom tacnom ili onim čija se tacna lako održava.
Obratite pažnju i na vrstu sedišta. Postoje jednopoložajne i višepoložajne hranilice. Dodatno treba obratiti pažnju I na lako ubacivanje dece u nju, kao I zaštitni pojas za male bebe, kako bi dete sedelo bezbedno u stolici. Dok su male, bebe mogu i da skliznu te na ovo posebno obratiti pažnju.

 

Hranilica za bebe se uklapa u toplinu celog doma

Vaš lični stil je veoma važan. Ukoliko želite da se stolica uklopi u ostatak nameštaja, u slučaju da se mučite prilikom odabira, možda na ovaj segment treba obratiti pažnju. Veliki je izbor, ne samo dezena, već i veličina, modela, boja. Naravno, ne treba se strogo držati dezena vašeg kućnog nameštaja jer stolica je određeno vreme prisutna u vašem domu pa ovaj detalj nije presudan, već bebina udobnost. Ponekad bebe uopšte nisu zainteresovane za obroke, te je važno da joj sedište bude udobno kako bi obrok bio efikasan i za bebu i za roditelje.

 

Vrste stolica za hranjenje, ili kako da hranjenje bude zabavno I lako

Pravi izbor stolice za hranjenje je ona koja omogućava zabavno, lako i sigurno hranjenje bebe. Poneki modeli imaju i po neku funkciju više, pogotovo višepoložajne hranilice za bebe koje mogu biti i kolevka u slučaju da se vase dete nakon obroka uspava. Tu su i one poput ljuljaškica za bebe. Ako nemate neki poseban kutak gde ćete fiksirati stolicu, možda je dobro rešenje stolica na točkiće. Većina modela novije generacije ih imaju, jer su lako prenosive. Pored klasičnih stolica za hranjenje, postoje i boosteri koji se lako fiksiraju za svaku trpezarijsku stolicu, ali I modeli koji se fiksiraju direktno na sto. Boosteri štede prostor, zapravo ne zauzimaju dodatni te je u ovome I njihova najveća prednost.

 

Kvalitet i sigurnost su presudni za odabir kvalitetne hranilice za bebe, a cene variraju

Hranilice za bebe imaju veliki raspon cena, koji uglavnom zavisi od funkcionalnosti I brenda. Najjeftiniji su boosteri i jednopoložajne hranilice, čija cena ide od par hiljada dinara,dok višepoložajne i višefunkcionalne čak I do par desetina hiljada dinara.
Ono što su dodatne preporuke: kada već odaberete neku od brojnih hranilica za bebe, preostaje Vam da u prostoru obezbedite dodatnu sigurnost. Bebe vole da se meškolje, gurkaju I istežu što može dovesti do neočekivanog prevrtanja. Da bi takve situacije eliminisali, sklonite stolicu od oštrih ivica.
Za koji god model da se odlučite, nećete pogrešiti. Roditeljima, starateljima i bakama I dekama preostaje samo da uživaju u slasnim zalogajima i napredovanju bebe. Pamtimo svi kako su nam izgledala ta druženja sa decom i kako brzo prođu, a to su neke od najlepših uspomena njihovog odrastanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget