Istekla registracija a nisu vraćene tablice – Šta se dešava u takvoj situaciji?

Linija za tehnicki pregled

Od obaveza i posla neretko se dešava da vozači zaborave datum isteka registracije. Da li poznajete nekog ko je bio u situaciji da mu je istekla registracija a nisu vraćene tablice?

Kada se tako nešto desi, postoje dve mogućnosti, a dalji razvoj situcije zavisi od broja dana koliko je registracija istekla. Tako da može nastati problem ako je registracija istekla duži period, ali ako se setite na vreme proći ćete jeftinije i bez dodatne papirologije.

Ako vas zanima procedura nakon isteka registracije i koji je to broj dana koji je presudan za dalji tok dešavanja, saznajte u nastavku teksta.

Koliko važe tablice posle isteka registracije?

Kao što smo spomenuli, postoji rok posle isteka registracije koji trebate znati. Pre i nakon ovog roka registracija nije ista. Tablice važe 60 dana nakon što registracija istekne. 

Ukoliko se odlučite da registraciju produžite u prvih dva meseca po isteku, procedura je ista kao i kada produžavate pre samog isteka. Jedina je razlika što ne smete voziti taj auto, već morate pozvati šlep službu da transportuje do centra za tehnički pregled.

Kada prođe više od dva meseca, dužni ste da tablice vratite, tada se vozilo briše iz centralnog registra. Nakon toga potrebno je ponovo podneti papirologiju za izdavanje novih tablica i saobraćajne dozvole.

Osim što ćete imati dodatan trošak za izdavanje novih dokumenata i tablica, izbgubićete vreme tokom tog procesa.

Vožnja nakon isteka registracije

Često čujemo pitanja u smislu “da li je dozvoljena vožnja nakon isteka registracije”, pa želimo da jednom zatvorimo tu temu.

Vrlo jednostavno, nije dozvoljeno voziti automobil kome je registracija istekla. Možete voziti najkasnije do datuma kada ističe sve do 23.59h, nakon toga možete očekivati kaznu ako vas policija zaustavi. Ne zaboravite da se sve više postavljaju kamere koje očitavaju tablice i ako registracija istekne stići će kazna na kućnu adresu.

Istekla registracija – Kazna

Nemojte rizikovati da vozite nakon isteka registracije, osim ukoliko stvarno niste primetili da je registracija istekla. Ali, svejedno moraćete da platite propisanu kaznu ukoliko policija to primeti ili neka od kamera to zabeleži. 

Kazne su sve veće kako se vreme od poslednje registracije povećava. Ukoliko vas zanima, pogledajte ako je istekla registracija koje su kazne:

  • preko 30 dana od isteka 10.000rsd
  • preko 60 dana od isteka 20.000rsd.

Treba imati u vidu da ukoliko se desi saobraćajna nezgoda sve troškove snosite sami, jer je u tom slučaju polisa osiguranja istekla.

Kako izbeći situaciju vraćanja tablica nakon isteka registracije?

Jedini način da izbegnete komplikacije je da registraciju produžite pre isteka, zar ne? Kako se to ne bi ponovilo, obavezno podesite neki vid podsetnika.

Danas je to bar jednostavno i praktično, a jedan od najlakših načina je pomoću Google Calendara. Tu možete podesiti tačan datum isteka i podesiti podsetnik u vidu notifikacija nekoliko dana ranije. Dobra stvar je što tu možete podestiti nekoliko podsetnika u različitim periodima.

Najbrža registracija vozila u Beogradu

Ljudi koji dugo rade u ovoj branši znaju da proces oko registracije nije jednostavan, a da se može pronaći rešenje koje će značiti vozačima. Tako su došli na ideju da naprave veliki centar u kome možete završiti apsolutno sve.

Pre svega, olakšali su proces tehničkog pregleda. Poseduju 3 centra sa većim brojem tehnoloških linija, tako da nema čekanja po nekoliko nedelja. U sklopu centra je i servis, pa ukoliko se pronađe kvar, odmah se može rešiti.

Zatim odmah prelazite u njihov administrativni centar, koji se nalazi u istom objektu. Na licu mesta popunjavate i plaćate sve takse i polisu osiguranja, a odmah dobijate i registracionu nalepnicu. Čak možete ih kontaktirati da vam prevezu automobil šlep službom ukoliko je registracija istekla.

Poseduju najveću administrativnu službu u kojoj pored izdavanja registracionih nalepnica možete završiti i sve druge obaveze, kao što su:

  • osiguranje vozila;
  • izdavanje saobraćajnih dozvola;
  • izdavanje tablica;
  • prenos vlasništva;
  • kupoprodajni ugovori;
  • atest i reatest;
  • uvoz i carinjenje.

Najveći centar za tehnički pregled i registraciju u Beogradu

Ako vas zanima o kom centru smo pisali, to je DON centar koji se nalazi na 3 lokacije u Beogradu: Bogoslovija, Viline Vode i Zemun. Jedno mesto za sve vaše potrebe kada su u pitanju sve vrste vozila.

Više informacija o uslugama i lokacijama pogledajte na njihovom sajtu don-registracija.com. Takođe, tu ćete pronaći i kontakt telefon koji možete pozvati za sve nejasnoće i pitanja koja vas muče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget