Dentalni turizam u Beogradu

Dentalni turizam, odnosno „dentalni odmor“ jedna je od grana zdravstvenog turizma koja se u poslednjih nekoliko godina razvija velikom brzinom. Naime, kapitalizam je krajem dvadesetog i u dvadeset prvom veku doveo do drastičnih promena u zdravstvenim sistemima širom sveta. Jedna od najopaženijih promena ogleda se u povećanju cena zdravstvenih usluga. Zdravstvene usluge koje su najviše poskupele i koje su sve manje pokrivene od strane zdravstvenih osiguranja jesu upravo usluge koje pružaju stomatolozi.

Sasvim logično je da su cene stomatoloških, ali i svih drugih zdravstvenih usluga najviše u zemljama sa visokim životnim standardom (Amerika, Kanada, Švajcarska…). Upravo su građani tih zemalja počeli putovati u države u kojima su cene ovih usluga znatno niže. Osim toga što za iste usluge u ovim zemljama izdvoje mnogo manje novca, u isto vreme oni su u prilici da upoznaju kulturu i običaje drugih zemalja.

Beograd – privlačna destinacija dentalnog turizma

Beograd se kao grad u kome su usluge stomatologa pristupačne i koji u smislu turizma ima šta da pruži svojim posetiocima našao na spisku čestih destinacija dentalnih turista. Cene određenih stomatoloških usluga su u Beogradu i do 80 posto niže od cena istih usluga u zemljama sa višim životnim standardom. Međutim, kako bi se bilo koji grad ili država našli na mapi dentalnih turista nije dovoljno samo da cene stomatoloških usluga budu niske, već i da se stomatološki zahvati obavljaju kvalitetno. Najtraženije stomatološke usluge među strancima koji posete Beograd su uglavnom one najskuplje poput ugradnje bezmetalnih krunica, fiksne proteze ili drugih zubnih implantanata.

Svesni činjenice da u Beograd dolazi veliki broj stranaca sa ciljem posete stomatologu, stomatološke ordinacije u našoj prestonici vraški se trude da im ugode na sve moguće načine obezbeđujuđi im kompletne aranžmane koji pored obavljanja određene usluge stomatologa podrazumevaju i smeštaj, prevoz od i do aerodroma, kao i upoznavanje znamenitosti našeg glavnog grada. Pojedine strance celokupni aranžmani koje naše ordinacije nude koštaju manje od određenih stomatoloških usluga u njihovim matičnim zemljama.

Pored svega toga, za veliki broj turista koji posećuje naš grad možemo se zahvaliti i dobroj saobraćajnoj povezanosti i mnoštvu međunarodnih letova koji do njega vode.

Ugradnja bezmetalnih krunica – jedna od najtraženijih usluga

Za razliku od davno prevaziđenih metalnih krunica za zube i onih koje su određenim delom izrađene od metala, bezmetalne krunice za zube imaju nekoliko prednosti koje utiču na njihovu visoku potražnju. Zahvaljujući tome što se u njihovoj izradi ne koriste metali, već se uglavnom prave od keramike, boja bezmetalnih krunica za zube približnija je boji prirodnih zuba. Dodatno, one su biokompatiblinije od metalnih i metalo keramičkih krunica, te stoga ne izazivaju nikakve alergijske reakcije.

Međutim, bezmetalne krunice imaju i onu „tamnu stranu“ zvanu visoka cena. Naravno, stepen tame te strane bezmetalnih krunica zavisi i od „dubine džepa“ osobe koja želi da ih ugradi. Džepovi naših građana dosta su „plitki“, ali to nije slučaj sa džepovima građana razvijenijih zemalja kojima se isplati da u Beograd dođu upravo u nameri da ugrade bezmetalnu krunicu ili više njih. Usput imaju priliku da upoznaju znamenitosti naše prestonice, kao i da uživaju u njegovom bogatom kulturnom programu, ali i noćnom životu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget