Dekorativni ili modni detalji predstavljaju neizostavan deo ženskog aksesoara

Značajno mesto odevnog komada čine dekorativni ili modni detalji garderobe. Oni često mogu biti u vidu ukrasnih broševa, marama od kašmira ili šešira. Pored navedenog, nakit svakako čini dodatak koji upotpunjuje lepotu odevanja.

Kombinacija svih modnih detalja se ističe uz boju odabrane torbe, kaiša ili cipela. Kroz niz modnih promena odeća se prilagođava različitim vremenskim dobima uz praćenje svetskih modnih trendova. Najviši stepen promena u smislu dekorativnog izgleda, svakako je prošao nakit kao neizostavan detalj na svakoj elegantnoj ženi. 

Istaknite jedinstven stil nošenjem odabranog ženskog nakita

Omiljeni deo ženskog nakita čini prstenje minđuše i narukvice koje uz raznovrsne odevne kombinacije savršeno pristaju jedinstvenom stilu. Ako želimo da ostvarimo pažnju prema dragoj osobi i pokažemo svoju ljubav, od davnina se nakit tretira kao dragoceni dar. Simbol ljubavi i sklapanja bračne zajednice upravo je obeležena davanjem burmi supružnicima, braku svakako prethodi verenički prsten kao simbol budućeg sjedinjavanja dve voljene duše. 

Materijali koji služe za izradu ženskog nakita prevashodno su bili zlato, srebro, nerđajući čelik ali i dijamanti. Od svih pomenutih materijala, najtrajniji i najskuplji su zlato i dijamanti. Dijamanti su više primenljivi na ženski nakit poput ogrlica i prstenja, dok zlato svoju suprotnost i lepotu ističe snažno žutom bojom sa visokom notom elegancije. 

Najcenjeniji komadi ženskog nakita pretočeni u dijamnte i biserne ogrlice

Nakit koji se među ženama naročito ističe uz posebnu lepotu svakako su biseri oko ženskog vrata. Njihov jedinstven izgled nikada nije izašao iz domena modernog već drugačijim načinima primene i izrade bivaju dodatno efektni. Na ceni su uvek biseri nastali prirodnim procesima, pri čemu usled visoke cene na tržištu postoje brojne imitacije sa dodatnim mat sjajem bisera. Biserne minđuše se savršeno kombinuju uz punđe sa parom spuštenih lokni duž samog lica. Žena će uvek delovati zavodljivo i šarmantno uz par odabranih bisernih minđuše.

Značaj bisernog nakita nikada ne gubi na ceni, već se njegova vrednost dodatno uvećavala kroz razvoj. Bilo da su odabrani biseri od sintetičkih ili prirodnih materijala, savršeno se kombinuju uz elegantan modni stil odevanja. Najizraženiji nakit sa biserima čini prstenje čije darivanje nosi posebnu simboliku ljubavi. Bisere zbog svoje postojanosti i prirodnog načina postanka nazivano dragocenim. 

Bižuterija kao najjeftiniji vid ženskog nakita ali raznovrsnog dezena i lepote

Ako ne želimo previše novca da izdvojimo za kupovinu nakita od zlata ili dijamanata, savršenu imitaciju istih čini obojena bižuterija. Njena osnovna prednost je jedinstvena lepota izražena kroz atraktivnost i svakodnevnu primenljivost. Osnovna mana bižuterije ogleda se kroz svojstvo promene svog izgleda usled dugotrajnog kvašenja pri čemu dolazi do promene boje i postepenog tamnjenja. Ovakva pojava se može izbeći adekvatnim čuvanjem i tretiranjem ali i čišćenjem nakon svakodnevnog nošenja. 

Čuvanje bižuterije treba biti odvojeno od ostalog trajnog nakita kao što je zlato. Ovako se može izbeći dodatno tamnjenje pri čemu se kvalitet materijala svakako dodatno čuva. Savetuje se stavljanje nakita nakon nanošenja parfema što važi za svaku vrstu materijala od koga je nakit izrađen. Kao i kod čišćenja bižuterije, zlato se takođe mora redovno čistiti u rastvoru tople kupke i nakon toga dobro prosuši peškirom laganim pokretima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget