Brze ideje za obrok kada ste u „škripcu“ sa vremenom

Čini se da je ovo zapravo jedan od najvećih problema današnjice, nedostatak vremena. Ne odnosi se to samo na manjak vremena za pripremu nekih komplikovanijih, obilnijih obroka, već i za mnogo šta drugo. Međutim, ipak nekada na pripremu ručka, ili nekog drugog obroka, ume da ode čak i nekoliko sati, koje možete iskoristiti kvalitetnije, a da opet uz sve to jedete kvalitetno i dobro kao kada sve dugo spremate.

Sve one recepte koje zahtevaju nešto duži period zadržavanja u kuhinji, ostavite za neke rasterećenije momente, kada možete svu ljubav, umeće i strpljenje da iskažete kroz neki obrok spremljen za sebe i ljude koji su vam bliski i dragi. Zato, ako žurite na sastanak, posao, bilo gde, evo nekoliko ideja za to kako da utrošite malo vremena, a da opet imate ukusan i kvalitetn obrok.

Pripremite smuti ili salatu

Uvek ukusan, a obrok koji sadrži sve vitamine i minerale potrebne za dobro zdravlje, jeste onaj koji je pripremljen sa svežim voćem ili povrćem. Za neku salatu od povrća potrebno vam je najviše deset minuta, a tako spremljenu je možete u nekoj plastičnoj činiji i poneti sa sobom. Ukoliko volite ovakav način ishrane, onda možete da pripremite i neki voćni sok ili smuti u koji možete dodati i neke orašaste plodove, više vrsta voća, pa čak i samo povrće, te tako dobijete u nekoliko minuta obrok koji odmah jedete, kod kuće, usputno, na poslu, a koji daje sve ono što jedan obrok zapravo i treba da pruži organizmu.

Pripremite sendviče

Iako oni podsećaju na hranu iz pekare koji mnogi ne vole, sendviči se mogu praviti na različite načine i od sastojaka koje volite. Potrebno je vega nekoliko minuta, te dobijete brz i sasvim korektan obrok koji je sasvim dobro došao kada ste u žurbi i nemate vremena da se posvetite doručku ili možda večeri. Iako bi ih mnogi stavili u red ne toliko zdrave hrane, vi to sami određujete, odabirom hleba, te svega onoga što između dve kriške hleba stavljate. A sigurno je da ćete dobiti obrok koji će vas zasititi i dati snage za sve ono što vam predstoji tokom narednih sati.

Dostava Vračar

Kao i uvek, najednostavnije rešenje je ipak dostava hrane, a dostava Vračar je najbolji izbor u svemu tome, jer pruža najbolji i najbogatiji izbor same hrane i raznovrsnih obroka. Brza hrana, kuvana hrana, raznorazni specijaliteti, inostrana jela, kao što je na primer sushi, sve to dobijate dostavom na Vračaru. Osim toga, dostava Vračar je dobar izbor zbog toga što se radi o samom centru grada, pa je najbolje da odatle naručite svoj obrok, jer će vam najbrže stići gde god bili, nego da dolazi sa jednog, na drugi kraj grada.

Zdrave grickalice

Često manjak vremena podrazumeva i to da nemate vremena za realan, obrok za koji je potrebno ipak odvojiti bar deset minuta, jelo za stolom ili dok sedite. Tada će vam biti potrebno nešto da premostite to vreme do narednog obroka, pa uvek birajte ona zdravija rešenja, odnosno grickalice koje utiču na osećaj sitosti, a ipak su zdrave, kao što su raznorazna zdrava, nemasna peciva, bademi i ostali orašasti plodovi, te raznorazne, đakonije koje sa sobom možete poneti u nekoj kesici i grickati uputno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget