Ako se odlučite za kupovinu polovnih auto delova o ovim stvarima vodite računa

Kupovina polovnih auto delova pre svega znači uštedu. Na ovaj korak se odlučujemo kada se desi neki nepredviđeni kvar na našem automobilu i kada je kupovina novih delova veliki trošak koji trenutno ne možemo da ukalkulišemo u naš budžet.

Ipak, polovni delovi često znaju da budu mač sa dve oštrice. Pored uštede novca koju sa sobom nose, takođe nose i rizik što se tiče kvaliteta i stanja u kom se nalaze. Zato, kada nabavljate auto delove, tom poslu pristupite izuzetno pažljivo i dobro se informišate pre nego što utrošite svoj novac.

Ove auto delove možete nabavljati kao polovne

Naravno, i auto delovi se dele na one koje bez brige možete nabaviti polovne, i na one koje bi trebalo zbog sigurnosti vašeg automobila i sprečavanja nekih većih problema u budućnosti nabaviti kao nove.

Svetla, farovi, migavci, zatim branici i brisači, to su auto delovi koje možete bez brige nabavljati kao polovne. Naravno, i kod njihove nabavke se uvek informišite od koga ih uzimate i uvek proverite da li su u dobrom stanju.

Zatim, limarija, stakla, kvake za vrata i sedišta u automobilu takođe se svrstavaju u one delove na kojima možete uštedeti i koje bez brige možete nabaviti kao polovne.

Na šta posebno obratiti pažnju kada kupujemo polovne auto delove?

Preporuka je da se polovni delovi za automobile nabavljaju na auto otpadima, iz jednostavnog razloga što možete na licu mesta proveriti ono što vas zanima i što postoji mala šansa da budete prevareni. Isto tako na auto otpad možete povesti i svog mehaničara, i tako se dodatno osigurati. On će vam svakako svojim savetima i iskustvom pomoći da donesete pravu odluku zbog koje kasnije nećete zažaliti.

I još jedan važan savet. Nikada nemojte sami skidati delove sa vašeg automobila i montirati druge. Često se dešava da se tako ošteti neki deo, pa se samo trošak nepotrebno uvećava.

Bitna stavka je i to kog su porekla auto delovi. Ako stavimo na stranu mesto gde kupujete auto delove za vašeg ljubimca, svakako pazite da taj deo bude od istog proizvođača kao i sam automobile za koji nabavljajte deo. To je veoma važno i imajte to uvek na umu.

Postoje auto delovi koji se ne isplate da se kupuju polovni

To su oni auto delovi koji direktno utiču na sigurnost samog automobila i čija neispravnost može dovesti do bezbednosnih problema. A funkcionisanje auta nikako ne smete dovesti u pitanje svojim lošim izborima i željom da trenutno uštedite.

Navešćemo vam ovde delove koje nikako ne bi trebalo kupovati kao polovne. To su amortizeri, prekidači, zatim ventilator, dizne, diskovi, pumpa za ulje, ako i delove koji čine izduvni sistem automobila. Onda su su hladnjaci i letva volana.

Imajte uvek prvo na umu vašu i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju kada donosite odluku koji deo za automobile kupiti. Vodite se savetima koje smo vam dali, nađite mehaničara kojem možete da verujete i sigurni smo da nećete imati problema sa vašim automobilom i da ćete uživati u njemu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget