Ako izlazimo – gde da izađemo? Ako ostajemo kod kuće – šta da radimo? Večita dilema

dilema

Potpuno smo svesni da u ovako užurbanom gradu gde niko noću ne spava, postoji jako velika potreba da se stalno negde izlazi i da se stalno nešto radi. Međutim, takođe smo i svi svesni da nam često treba mali predah od konstantne žurbe, ali onda se postavlja pitanje šta da radimo kod kuće kad je sve postalo dosadno.

Kako vam ne i dosadile sve stvari koje volite da radite, potrebno je da napravite određeni balans – koliko puta nedeljno, ili čak mesečno, biste izašli u klub, a koliko noći ćete posvetii čitanju knjiga, gledanju predstava, izlasima do bioskopa i tako dalje.

Ne moramo predaleko zalaziti u psihologiju toga zašto vam stvari obično dosade kad se samo njima bavite neko vreme, već ćemo se u ovom tekstu više fokusirati na taj balans između ostajanja kod kuće i provodu sa prijateljima, kao i na ideje gde izaći i kako isplanirati veče za odmor.

Cotier u Beogradu je možda pravo rešenje za vas

Noćni izlasci sa prijateljima tokom zimske sezone dodaju poseban šarm hladnim večerima. 

Ako razmišljate o savršenom mestu gde možete spojiti prijatnu atmosferu sa društvom i super noćni provod, Cotier u Beogradu je pravi izbor za vas! 

Ovaj popularni beogradski klub na reci je fantastična kombinacija dobre muzike, i dobrog ambijenta.

Učestvovanje u noćnim izlascima je odličan način da održavate, pa i da poboljšate, svoje društvene odnose i napunite socijalne baterije usput, posebno kada životni tempo postane naporan. 

Poseta popularnim noćnim mestima u Beogradu, kao što je Cotier, može biti super ideja za vas i vaše prijatelje ovog vikenda.

Očekujte opuštenu atmosferu, raznovrsnu muziku i vrhunsku uslugu sa bogatom ponudom pića i raznim specijalima, koji imaju dobru kombinaciju cene i brenda alkoholnih pića. Zbog svega toga, ovo mesto postaje sve popularnije, a rezervacije se brzo popunjavaju!

Ostajanje kod kuće ne mora da bude dosadno!

Ostajanje kod kuće može biti izuzetno zabavno i ispunjavajuće iskustvo ako se oslonite na kreativnost i aktivnosti koje vam stoje na raspolaganju. Umesto izlazaka u klubove, možete da isprobate nekoliko alternativa koje će unaprediti vaše slobodno vreme, pogotovo ako morate da balansirate stresne situacije na poslu ili na studijama – ovo vreme će vam defintivno značiti za odmor.

Ako želite da provedete veče sa prijateljima, možete da organizujete kućni bioskop sa omiljenim filmovima, napravite „kuvarsko takmičenje“ gde zajedno pripremate hranu koju volite, ili održite veče društvenih igara. 

Ovakvi vikendi su super ideja ako želite da provedete neko kvalitetno vreme sa prijateljima, pogotovo ako je napolju loše vreme za izlaske.

Druga opcija je posvećivanje vremena hobijima i kreativnom izražavanju koje ste zapustili. 

Učenje novih stvari, poput sviranja instrumenata, slikanja ili pisanja, može da bude izuzetno zadovoljavajuće i čak nagrađujuće iskustvo. 

Takođe, pravljenje liste za čitanje knjiga koje ste oduvek želeli da pročitate, ali niste imali vremena ili istraživanje novih područja interesovanja, su sjajni načini da nekako unapredite svoj lični razvoj kroz zabavne aktivnosti u slobodno vreme. 

Ostajanje kod kuće ne mora nužno da bude dosadno, već može da vam pruži priliku za otkrivanje novih strana vaših interesovanja.

Kako da najbolje izbalansirate posao, studije i izlaske 

Balansiranje između studija, posla i izlazaka je definitivno izazovan poduhvat, ali uz određenu organizaciju i prioritete, moguće je da budete uspešni u sva tri domena. Najbitnije je efikasno upravljanje vremenom i postavljanje jasnih ciljeva, zato evo nekoliko saveta da sve to efikasno izbalansirate:

  • Definišite svoje prioritete i najvažnije zadatke u svakoj oblasti na poslu i na fakultetu. Određivanje toga šta je najvažnije će vam zapravo dosta pomoći da usmerite svoje napore tamo gde je to najpotrebnije.
  • Napravite precizan raspored koji uključuje vreme za predavanja, učenje, rad i slobodno vreme. Ovo će vam pomoći da iskoristite svaki trenutak efikasno, ali nemojte da zaboravite da ostavite dovoljno slobodnog vremena za odmor. To će uključivati da neke od ovih stvari ispaštaju za vreme ispitnih rokova ili posebno zahtevnih nedelja na poslu, ali to je u redu i sve je to deo stvaranja zdravog balansa.
  • Budite realni u vezi svojih kapaciteta i postavite ciljeve koji su dostižni. Ne preopterećujte se nepotrebnim obavezama, bilo to na poslu ili na fakultetu.
  • Ako je moguće, podelite odgovornosti sa kolegama na fakultetu ili kolegama sa posla. Timski rad definitivno može da vam olakša neke poseno zahtevne periode na oba fronta.
  • Fokusirajte se na kvalitet učenja umesto na količinu. Pronađite neke metode učenja koje vam najbolje odgovaraju i koje vam omogućavaju brže usvajanje gradiva.
  • Ne zaboravite na važnost odmora. Odmaranje je najbitnija stavka za očuvanje vašeg mentalnog i fizičkog zdravlja. Uključite vreme za opuštanje i aktivnosti koje volite.
  • Ako želite da provedete vreme sa prijateljima i da uživate u beogradskom noćnom životu, unapred planirajte te aktivnosti! Na taj način možete da prilagodite raspored i osigurate da izlasci ne remete vaše druge obaveze.
  • Budite spremni na prilagođavanje. U životu se mogu pojaviti neočekivane situacije, pa je važno biti fleksibilan i prilagodljiv, pogotovo ako ste zaduženi za više stvari odjednom i imate više obaveza nego prosečna osoba.
  • Pametnim planiranjem, jasnim postavljanjem ciljeva i održavanjem zdravih navika, možete uspešno da izbalansirate između studija, posla i izlazaka, što vam definitivno doprinosi ne samo kvalitativno, već i možete da očekujete da se nakon fakulteta lakše zaposlite zbog ispunjenijeg rezimea!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget