TRI IDEJE ZA UREĐENJE BAŠTE RESTORANA ILI KAFIĆA

Nakon što se nazire kraj pandemije virusa kovid-19 i nakon što je većina epidemioloških mera ukinuto, izgleda kao da se život ponovo vraća u normalu. Jedna u nizu stvari koje su vraćene ,,na staro“ jeste rad ugostiteljskih objekata. Posebno onih divnih bašti kafića i restorana gde volimo da provodimo većinu prolećnog i letnjeg slobodnog vremena. 

Kako posle ove duže pauze sve radi kao pre, tako su i ugostitelji bili pred mnogobronijim izazovima, između ostalog kako da opet privuku goste i rade punom parom. Mnogi su se odlučili za renoviranje enterijera ali i eksterijera. 

Mi vam u nastavku donosimo tri jednostavne ideje za uređenje bašte kafića ili restorana koje značajno utiču na celokupni ambijent i mogu povećati broj poseta. 

ATRAKTIVAN NAMEŠTAJ – LJULJAŠKA JAJE

U svakom polju rada i života došlo je do promena koje nosi moderno vreme i razvoj tehnologije. Tako je i baštenski nameštaj dobio jednu posebnu dimenziju koja je izrodila mnoštvo novih i atraktivnih komada. Jedan od njih je i čuvena ljuljaška jaje. Njena popularnost doprinela je i tome da je danas mnogi privatni majstori izrađuju po dimenzijama i modelu koji kupac želi. 

Eto idealnog načina da osvežite dugogodišnji izgled bašte vašeg kafića ili restorana sa par ovih ljuljaški. One mogu biti različitih modela, boja i dimenzija. Dovoljno je da imate par komada za celu baštu i to će dosta uticati na celokupni izgled eksterijera. Uz to ako odberete dobre boje jastučića, stvorićete pravi mali raj. 

OSVEŽITE PROSTOR CVEĆEM I BILJKAMA UZ DEKORATIVNI MALČ

S obzirom da govorimo o uređenju spoljnog prostora ne možemo a da ne pomenemo cveće i biljke kojima je prirodno stanište upravo napolju. Za uređenje bašte kafića ili restorana  obično se biraju saksijske biljke koje ne zahtevaju puno napora u vezi sa održavanjem. A da bi se smanjilo vreme koje provodite održavajući ga, jer kao vlasnici imate još puno drugih obaveza, možete koristiti dekorativni malč. On će pored toga što će smanjiti vreme potrebno za čupanje korova i zalivanje jer dobro zadržava vlagu, obezbediti i da saksije uvek izgledaju uredno i lepo. Taj moćni efekat dobijaju upravo zahvaljujući dekorativnom malču koji je danas popularan iz više razloga. 

Dekorativni malč je obično obojen i možete ga naći u više različitih boja. Ali birajte onaj dekorativni malč koji je napravljen od borove kore jer se on pokazao kao najkvalitetniji. Najpopularniji je svakako crveni dekorativni malč koji se uklapa u sve prostore i pored toga što daje estetski snažan efekat, jednako pogoduje svakom cveću za bolji rast i razvoj.

VEČERNJE OSVETLJENJE I AMBIJENT KOJI PRIJA SVIM ČULIMA

Ipak su letnje večeri vreme koje većina ljudi voli da provede u društvu dobrih prijatelja, osvežavajućeg napitka i prijatnog ambijenta. Da biste to postigli u ugostiteljskim baštama potrebno je da imate adekvatno osvetljenje. Prateći ekološke trendove i lepotu efekta koji daju LED lampe su postale veoma popularne. Uz to imaju još i manju potrošnju električne energije i duži vek trajanja, a mogu potpuno promeniti i oplemeniti izgled vašeg eksterijera. 

Baštenska rasveta ipak treba da prati stil i dizajn celokupnog prostora. Savet stručnjaka bi ovde svakako dobrodošao, ali nije težak zadatak ni da sami odredite šta bi se najviše uklopilo. Svakako, opcija je i više nego dovoljno na raspolaganju. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget