Revolucionaran uticaj pametnih brava na otisak prsta u  čuvanju bezbednosti doma

Sigurnost doma je danas u Vašm rukama. Nekada nije bilo tako, uz sve mere bezbednosti, ključeve, katance, blindirana vrata ipak je teško bilo obezbeditipotpunu sigurnost.

Napredak tehnologije doveo je do toga da danas svako od nas značajno može da utiče na svoju bezbednost u domu tako što će se odlučiti za prave mere zaštite i nivo bezbednosti podići na veoma visok nivo. Jedna od tih mera zaštite je izbor pametna brava na otisak prsta koja pruža najviši stepen zaštite. 

Sve više se traže pametne brave koje funkcionišu na principu autorizovane identifikacije vlasnika

Pametna brava je mehanički i elektronski uredjaj za zaključavanje vrata. Ona se otvara bez ključa tako što se identifikuje vlasnikov otisak prsta ili lica ili se otključava uz pomoć pristupnog koda ili lozinke. Uz pametne brave život je daleko jednostavniji bez svakodnevnog opterećenja i paničnog straha da ne izgubite ključ od vrata. Za pametnu bravu ključ je uvek uz Vas, na primer ako je u pitanju brava na otisak prsta tu identifikaciju nikada ne možete da izgubite.

Zato su pametne brave na principu autorizovane identifikacije vlasnika veoma tražene i  za njih važi da su pravi revolucionarni pronalazak.  Autorizovana identifikacija vlasnika podrazumeva da se brava otključava samo ako prepoznaje otisak prsta ili lice korisnika i da niko drugi nema pristup i ne može da udje. 

Kontrola pristupa biometrijskim otključavanjem

Svet se ubrzano modernizuje i okreće bežičnim vezama, ukoliko želite da zadržite korak sa takvim svetom, onda i Vi morate da se modernizujete u svakom pogledu. Moderan pristup bezbednom životu je povezan sa internetom i pametnim uredjajima.

Jedna od prednosti takvog života u pogledu bezbednosti je umreženost uredjaja poput pametnih brava sa pametnim telefonima. Ako se pametna brava poveže sa telefonom vlasnik stana ili kuće u svakom trenutku dobija obaveštenja ko dolazi a ko odlazi i stana ili kuće.

Ova opcija čuvanja bezbednosti domova unapredjena je kontrolom pristupa pomoću biometrije – prepoznavanja otiska prsta. Do pre desetak godina brave sa biometrijskim otključavanjem mogle su da se na ulazu u velike i uspešne kompanije, a onda se polako uselila i u naše domove.

Kako funkcioniše brava na otisak prsta?

 Brava na otisak prsta je već nekoliko godina zastupljena na našem tržištu. Zbog svoje praktičnosti, estetike i funkcionalnosti idealne su za moderne vlasnike kuća i stanova. Ova brava funkcioniše tako što čitač otiska koji je integrisan u pametnoj bravi identifikuje tačke na otisku prsta i tako štiti kontrolu ulaza od bilo kakve zloupotrebe.

Princip rada ove brave zasniva se na verifikaciji otiska koji kontrola pristupa povlači iz baze otiske prstiju. Osim identifikacije linija na jagodici prsta nije Vam ništa drugo potrebno za otključavanje. Tehnologija prepoznavanja otiska prsta je vrlo precizna, teško je lažirati otisak zato je brava sa otiskom prsta jedna od najsigurnijih brava koja je danas dostupna.

Za svaku bravu pravi se baza otisaka prstiju što znači da može da se programira da prepozna otiske više korisnika pa je odlična za višečlana domaćinstva gde će svako otključavati svojim jedinstvenim otiskom koji se povlači iz baze u kojoj je sačuvan. Sistem pametne brave unapredjen je da kombinuje tradicionalnu bravu sa visokom tehnologijom verifikacije otiska pa nema razloga za brigu ukoliko se uredjaj usled nestanka struje isprazni, otključava se ključem. 

Prednosti brave sa otiskom prsta

Najvažnija prednost brave sa otiskom prsta u odnosu na tradicionalnu bravu je viši stepen sigurnosti garantovan jedinstvenim otiskom koji je poput DNK i ne može se kopirati, to znači da bravu može da otvori samo korisnik iz baze otisaka. Ova brava je vrlo jednostavna za upotrebu, prst treba da se prisloni na senzor, a snimanje i otključavanje traje samo 1 sekundu. Uz ovakav način otključavanja nikada više nećete brinuti da li ste sa sobom poneli ključ i da strahujete da ga ne zaturite ili izgubite.

Funkcioniše poput drugih pametnih uredjaja, sistem je vrlo napredan i inteligentan, jednostavno funkcioniše, s lakoćom se dodaju novi korisnici ali i briše identitet nekih ranijih korisnika koji više nemaju pristup. Vizuelni OLED ekran obezbedjuje jednostavan interfejs.  Brava sa otiskom prsta se jednostavno koristi dovoljno je samo jedno praćenje instrukcija. Ova brava vrlo jednostavno može da zameni klasičnu bravu sa kružnom kvakom a da se pri tom ne vrši nikakva izmena na vratima.

Instalacija pametne brave sa otiskom prsta je vrlo jednostavna i laka, sve što Vam treba je šrafciger i nekih pola sata vremena. Unosi sa brave se lako preko USB kabla prebacuju na druge pametne uredjaji, pa je vrlo jednostavna kontrola pristupa bravi. Ukoliko neko nepropisno pristupi bravi uključuje se bezbednosni alarm. Bravi može da pristupi samo administrator i superadministrator koji ima punu kontrolu korisnika i bezbednosti svog doma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget