Pročitajte zašto je instaliranje video nadzora dobra odluka

Osiguravanje objekata koji sadrže određene vrednosti, poslovnih prostora, kao i sopstvene kuće je jedan od načina da sve držite pod kontrolom. Putem sistema video nadzora možete obezbediti bilo koji objekat i osigurati potpunu zaštitu od provalnika ili vandalizma pojedinaca.

Ova vrsta preventivne zaštite čini da budete bez brige čak i kad niste kod kuće, ako je reč o zaštiti vaše kuće, odnosno, stambenog prostora. U slučaju poslovnog objekta, ovaj sistem je još potrebniji. 

Instaliranje video nadzora za bezbednost objekata

Bilo koji poslovni objekat koji sadrži vrednosti (a to je gotovo svaki) trebalo bi da ima sistem zaštite od prestupništva povezanog sa krađom. Zato su svaki trgovinski centar, zlatara, hotel, restoran i mnogi drugi objekti imaju obezbeđeni kamerama, jer sadrže mnogo artikala, odnosno, vrednosti, čija bi krađa uticala na posao.

Korporacije i firme takođe se opredeljuju za ovaj vid preventivne zaštite. Ovi objekti obiluju uređajima poput računara, laptopa, tableta i drugim skupocenim uređajima koji su sa stanovišta funkcije koju obavljaju još više vredni. Naime, uređaji u firmama sadrže podatke koji direktno mogu ugroziti celo poslovanje ukoliko se nađu u pogrešnim rukama. 

Stoga se sve više firmi odlučuje za ovaj vid preventivne zaštite od kriminalnih aktivnosti ili drugih postupaka pojedinaca koji na bilo koji način ugrožavaju bezbednost ljudi, objekta ili sadržaja unutar objekta. Ovaj moćni sistem će pomno pratiti šta se događa u neposrednom okruženju na mestu gde je postavljen i obezbediće potpunu zaštitu u svakom trenutku od pokušaja krađe, provale bilo kog drugog pokušaja urušavanja bezbednosti objekta ili u najgorem slučaju, bezbednost neke osobe.

Video nadzor predstavlja efikasan način zaštite privatne i javne imovine, koji su u stanju da snime svaku sumnjivu aktivnost koja odigrava u krugu objekta gde je postavljena kamera. Na ovaj način se preventivno štiti poslovni ili privatni objekat, kao i lična bezbednost, odnosno, bezbednost članova porodice. Snimci sa ovih kamerana sudu predstavljaju materijalne dokaze, stoga je od velike važnosti imati ovakvu vrstu zaštite. 

Vrste kamera – koju izrabrati?

Postoji više vrsta kamera i svaka od njih ima svoje prednosti. No, koju ćete izabrati zavisi najpre od toga koji nivo zaštite je vama potreban, koliko je bitna čistina slike, koliko novca ste spremni da izdvojite, itd. 

Kamere za video nadzor se dele u tri grupe:

  • Analogni sistemi – ovaj sistem se smatra zastarelim, ali i dalje za važi za pouzdan sistem video nadzora. Spada među najjeftinije, stoga ukoliko ne želite da izdvajate velike sume novca, analogni sistem može biti vaš izbor. 
  • Analogni HD sistemi – ovaj sistem predstavlja unapređenu analognu infrastrukturu koje odlikuje mnogo čistija i jasnija slika u odnosu na starijeg rođaka. Predstavlja pouzdan sistem koji je isplativ s obzirom na cenu i kvalitet. 
  • Digitalni sistemi – Računarska i mrežna tehnologija je osnova ovog sistema koji predstavlja najnapredniju verziju sistema za video nadzor. Drugi naziv im je IP i za njih je karakteristično da pružaju najviši nivo rezolucije, zbog čega su veoma čest izbor. 

U skladu sa vašim potrebama i prirodom objekata koji želite da obezbedite, zavisiće i sistem video nadzora koji ćete izabrati. Pre same kupovine video kamere bi trebalo razmisliti koji nivo zaštite vam je potreban, koji kvalitet slike, odnosno, snimaka vam je potreban, da li ste spremni da uložite više ili želite da prođete jeftinije, itd. Nakon što definišete kakav tip kamere tačno hoćete, spremni ste za kupovinu oko koje će vam uvek pomoći i profesionalno osoblje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget