Prednosti stambenih kontejnera

Stambeni kontejneri Varmus

U poslednjih nekoliko godina, kako u svetu tako i kod nas, traga se za brzim a efikasnim rešenjima kada je bilo koja oblast u pitanju. To se prenelo i na građevinarstvo koje je način i metod gradnje prilagodilo potrebama i željama današnjem potrošaču. 

Tako je život u stambenom kontejneru postao nešto što značajan broj ljudi vidi kao trajno stambeno rešenje. Ostim toga, popularno su i za kancelarijski prostor, za magacine, portirske kućice, spavaonice za radnike na velikim gradilištima, trafike ili kao market. 

Kada je reč o stambenom prostoru on se može apsolutno prilagoditi načinu života koji je potreban savremenom čoveku, ali se često kontejneri koriste i kao vikendica ili turistički apartman za izdavanje na atraktivinim lokacijama. 

Mogu biti napravljeni po meri

Kontejneri se mogu koristiti u razne svrhe, kao privremeno ili trajno rešenje, tako i ovi stambeni, mogu biti napravljeni po meri i želji kupaca. U našoj zemlji i regionu proizvodi ih nekoliko kompanija sa kojima možete lako stupiti u kontakt i informisati se o njihovoj ponudi. 

O veličini i obliku, raposredu prostorija, rasporedu vrata i prozora i tome slično možete se dogovarati u bilo kojoj firmi koja se bavi ovim poslovima. 

Moguće je da kontejneri budu samo u prizmelju ili na jedan sprat. 

Osim dimenzija i drugih karakteristika moguće je birati i boju spoljašnjih zidova, dodatnu sanitariju i sve što je gore pomenuto, ali da se to ipak uklopi u određene standarde za ovakve prostore. 

Treba imati na umu i da je proširivanje moguće u bilo kom trenutku, čak i nakon postavljanja.  

Vreme izrade i dostave

Ne možemo a da ne pomenemo vreme izrade koje je znatno kraće gledano u odnosu na tradicionalnije načine izgradnje objekata slične namene. Kontejneri su napravljeni od čelične konstrukcije sa krovnim i zidim sendvič panelima koji su odlični termoizolatori. Zato je izolacija jedna od glavnih prednosti, kako zvučna tako i termoizolaciona.

Pod je obično dodatno obložen OSB-om, termoizolacionom folijom i laminatom koji se savršeno uklapa u ambijent. 

Lako se dostavljaju na željenu adresu, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da se pomoću dizalice jednostavno mogu i premeštati ukoliko je to potrebno, uz nepostojeće ili minimalne deformacije. Mnogi ovo ističu kao još jednu od vodećih prednosti. 

Vreme izrade i transporta se obavlja u najkraćem mogućem roku i to u dogovoru sa firmom kojoj ste odlučili da poklonite svoje poverenje. 

Može biti obogaćen dodatnom opremom

Po ličnoj želji i meri kupca moguće je da kontejneri budu obogaćeni klima uređajem, panelnim radijatorima, dopunskim kosim krovom, stepeništem, nadstrešnicama, stolovima i ormarićima, pa čak i kompletnim nameštajem. 

Takođe, moguće je dodavanje roletni i komarnika, zaštitnih rešetaka i tome slično. Svi modeli imaju pregršt mogućnosti za ugradnju raznih dodatnih elemenata

Kvaliteni su i dugotrajni jer su napravljni od čvrstih i otpornih materijala. Pa su ove sitnije varijacije moguće i samo će učiniti da prostor bude funkcionalniji. Otporni su na različite vrste spoljnih uticaja. 

Ekološki su prihvatljivi 

Još jedna od prednosti koja je i te kako važna u vremenu u kojem živimo i gde se stalno radi na podizanju svesti o očuvanju životne sredine, odnosi se na ekološku prihvatljivost koja ih karakteriše. 

Dugotrajni su, moguće je premeštati ih sa jedne na drugu lokaciju, u izradi se koriste materijali koje je moguće reciklirati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget