Odlika kvalitetnih radnih stolova za decu

Kažu, ako želite da vidite koliko je nešto kvalitetno i izdržljivo, onda dajte deci i posmatrajte koliko dugo će da opstane bez oštećenja ili totalnog kvara. Zato se svaki njihov kutak oprema što kvalitetnijim stvarima, ne samo zbog toga što se za decu želi u svakom momentu sve najbolje, već zato što se traži nešto što će najduže opstati. Malo je smešno, a u potpunosti istinito, zar ne?

Posebnu patnju pretpre dečiji radni stolovi. Iako su osmišljeni za rad, u idealnim uslovima zamišljen kao prostor za pisanje, crtanje ili rad na kompjuteru, ipak su pored toga i sto za igru, tj. najraznovrsnije načine igranja, često mesto za sedenje, dremku tokom učenja, sto za ručavanje i tako u nedogled se mogu navoditi i ispisivati sve njegove moguće funkcije. Pa hajde da vidimo šta to jedan dečiji radni sto bi trebalo da poseduje i kakav bi morao da bude da bi bio kvalitetan, odnosno izdržljiv i dobar. A verujemo da će vam ovo pomoći u njihovom odabiru, posebno ako se pripremate da svojoj deci kupite prve ili, pak, nove radne stolove.

Kvalitet opreme – šine za fioke, ručice, šarke

I najkvalitetniji materijali ne mogu da postanu funkcionalni ako je oprema koja ih spaja lošeg kvaliteta. To se odnosi na sve ono što daske određenog materijala čini spojenim u jedan radni sto. Ukoliko sto ima fioke obavezno obratite pažnju na to kakve su šine za fioke. Kada je prazna, fioka svakog stola se lako otvara i zatvara. Obratite pažnju da šine za fioke budu uredno postavljene, da ne postoji neki deo koji se iskrivio i uvek su najbolje one sa samostalnim sistemom zatvaranja. Pored toga, bitno je da šine za fioke funkcionišu u potpunosti, da točkići raavnomerno idu po njima i da ne ispadaju.

Vodite računa o tome da šarke budu takođe izdržljive i uredno postavljene. Loš kvalitet šarki će učiniti da vrata od radnog stola brzo padnu, da se polome i tako učine da sto više nije funkcionalan. Svaki detalj, od šina, preko šarki, do samih ručica na fiokama i vratima, mora da bude lepo i uredno postavljen i od izdržljivih materijala, jer kako to koriste deca, svaki slabiji materijal će brzo napući i doći će do nekog kvara.

Vrsta daske za radni sto i površine

Sam radni sto koji koriste deca ne mora biti od punog drveta, jer se tu radi o veoma teškom komadu nameštaja koji nije potreban za dečije sobe. Ono što je dobro odabrati jeste nešto deblja iverica koja može da izdrži i sam rad na stolu, ali i neke dečije igre i zamisli, kao što je nekada jednostavno sedenje i kuliranje na njemu. Pored toga, bitno je da ne birate glatke površine, posebno ne za deo koji je predviđen za rad. Glatke površine se u slučaju dečijeg stola brzo urnišu. Nekada je to pisanjem po njemu, nekada nekom olovkom, šestarom, pa su hrapave, neravne površine uvek bolja opcija za biranje, jer su izdržljivije u tom pogledu, a i kada neko oštećenje nastane onda ono ne bude uopšte ili ne bude mnogo uočljivo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright Beograd na drugačiji način. 2024
Tech Nerd theme designed by FixedWidget